SUA au calificat riscul unui atac al Iranului împotriva Israelului ca fiind „cât se poate de real”. IDF trebuie să fie pregătită să lupte împotriva statului fundamentalist

Darius Muresan |
Data publicării:

Amenințările unui atac iranian împotriva Israelului sunt considerate "credibile" și "reale", conform declarațiilor unui purtător de cuvânt al Casei Albe.

Președintele Joe Biden a fost informat de mai multe ori de către echipa sa de securitate națională, iar Statele Unite intenționează să facă tot ce este posibil pentru a se asigura că Israelul poate să se apere, a declarat John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Națională de la Casa Albă.

Cu toate acestea, nu s-au oferit detalii despre eventuale mișcări ale forțelor americane în regiune. Potrivit Agerpres, care citează AFP, riscurile unei extinderi a conflictului din Fâșia Gaza au crescut odată cu amenințările Iranului la adresa Israelului, ca urmare a unui atac care a distrus consulatul iranian din Damasc pe 1 aprilie. Potrivit unei organizații neguvernamentale atacul a provocat moartea a 16 persoane, inclusiv doi generali ai Gardienilor Revoluției din Iran.

Iranul și Siria au atribuit atacul Israelului, care nu și-a confirmat implicarea, dar care este considerat responsabil inclusiv de propriii săi aliați. Ca inamic declarat al Israelului și aliat al Hamas, Iranul a amenințat să pedepsească Israelul după distrugerea consulatului său din capitala siriană.

SUA intenţionează "să facă tot ce este posibil pentru a se asigura că Israelul se poate apăra", a mai declarat John Kirby.

Ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, a declarat că Israelul și SUA stau "umăr la umăr" pentru a face față Iranului.

Aflat într-o vizită în Israel de joi, responsabilul militar american urma să discute despre amenințările la adresa securității în regiune, conform Departamentului Apărării din SUA. Președintele american Joe Biden a promis Israelului un sprijin de "neclintit" în fața Iranului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel