SUA au adus în estul Mării Mediterane un submarin nuclear cu 154 de rachete de croazieră Tomahawk la bord

Ionel Copcea |
Data publicării:

Flota a 6-a operativă din cadrul Forțelor Navale ale SUA a informat, pe 07.04.2022, că submarinul nuclear USS Georgia, dotat cu 154 de rachete de croazieră Tomahawk, cu o bătaie de aproximativ 1.600 de kilometri, a sosit în apropierea litoralului Greciei.

Potrivit datelor furnizate de flotă și preluate de agenția de presă rusă Interfax, în prezent, submarinul se află în proximitatea bazei Souda Bay, amplasată în nordul Insulei Creta (Grecia).

Din raionul de poziție în care se află submarinul, rachetele acestuia pot lovi ținte din Peninsula Crimeea și din partea de sud a Ucrainei.

 

Mesaj de forță american în vederea descurajării Federației Ruse

 

Comentariul autorului: Probabil, aducerea submarinului american în estul Mării Mediterane face parte dintr-un complex de măsuri adoptate de SUA în scopul întăririi dispozitivului militar din flancul estic al NATO, în scopul descurajării Rusiei într-o eventuală intenție de extindere a conflictului armat în afara granițelor Ucrainei.

În ultima perioadă, atât SUA, cât și alte state membre NATO, și-au suplimentat efectivele de militari din statele baltice, Polonia și România. În același timp, în flancul estic au fost aduse mai multe avioane de vânătoare din statele membre ale Alianței, inclusiv de tip F-35.

De asemenea, în Marea Mediterană a fost format un dispozitiv naval, în componența căruia se află trei grupări navale de portavion, care includ portavioanele Harry S. Truman din SUA, Charles de Gaulle din Franța și Cavour din Italia. În estul Mării Mediterane se află în curs de desfășurare și Gruparea navală permanentă 2 a NATO (SNMG-2).

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel