SUA are dovezi că regimul de la Damasc pregăteşte un atac chimic

S.I. Catalin / 07 sep 2018 / 12:26

Reprezentantul Statelor Unite pentru Siria, Jim Jeffrey, a declarat joi că există "multe dovezi" că forţele guvernamentale siriene din regiunea Idlib pregătesc arme chimice.

El a avertizat că orice atac asupra ultimei enclave controlate de rebelii din Siria, în nord-vest, ar reprezenta "o escaladare necugetată" şi a insistat că "avem motive foarte, foarte bune pentru a lansa aceste avertismente", transmite Reuters.

Jeffrey, numit în 17 august consilier special pentru Siria al secretarului de stat american, Mike Pompeo, supervizează negocierile pentru o tranziţie politică la Damasc.

El consideră că orice ofensivă a forţelor ruse şi siriene sau orice utilizare a armelor chimice în Idlib ar declanşa un val uriaş de refugiaţi către sud-estul Turciei sau către zonele din Siria aflate sub controlul armatei turce.

Reprezentantul Washingtonului a mai afirmat că preşedintele Siriei, Bashar al-Assad, "nu are un viitor la conducere", dar nu este treaba Satelor Unite să îl răstoarne de la putere. Americanii vor rămâne însă în Siria până la înfrângerea definitivă a Statului Islamic, a precizat el. 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy