SUA ar putea reduce numărul portavioanelor. Plan de 'reformă' a US Navy

Eduard Pascu / 21 apr 2020 / 11:08

Un birou intern de evaluare din cadrul Pentagonului solicită ca US Navy să dezactiveze două portavioane din flota sa, să înghețe achizițiile de distrugătoare și crucișătoare și să se axeze pe achiziția a zeci de nave fără echipaj, potrivit unor documente obținute de Defense News.

Studiul prevede o flotă de nouă portavioane, față de 11 câte sunt în prezent, și achiziția a 65 de nave fără echipaj.

Documentul prevede o forță de suprafață cuprinsă între 80 și 90 de combatanți mari de suprafață și o creștere a numărului de combatanți mici - între 55 și 70, ceea ce este substanțial mai mult decât are în prezent US Navy.

Evaluarea face parte dintr-o revizuire continuă la scară largă a structurii forțelor armatei și se pare că se pliază pe ceea ce șeful Pentagonului, Mark Esper, spune de luni de zile: Departamentul Apărării dorește să reducă portavioanele ca element principal al proiecției forței marinei și să pună mai mult accent pe tehnologiile fără pilot, care pot fi mai ușor 'sacrificate' într-un conflict și care își pot îndeplini misiunile mai accesibil.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului a refuzat să comenteze evaluarea structurii forțelor. "Nu vom comenta un studiu al Pentagonului care este pre-decizional", a declarat căpitanul Brook DeWalt.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy