SUA ar putea cumpăra Groenlanda. Trump, plan pentru extinderea teritoriului american

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Preşedintele american Donald Trump a discutat în privat cu asistenţi şi consilieri ideea Statelor Unite de a cumpăra insula Groenlanda ca o modalitate de extindere a teritoriului Statelor Unite, au declarat joi două surse familiare cu situaţia, citate vineri de Reuters.

Ideea de a cumpăra teritoriul îngheţat danez autonom dintre Oceanele Atlantic de Nord şi Arctic a fost luată în derâdere de unii consilieri ca o glumă, dar luată mai în serios de alţii, au spus aceste surse.

Ideea achiziţionării Groenlandei a fost raportată pentru prima dată de către Wall Street Journal. De asemenea, preşedintele Harry Truman s-a oferit să cumpere Groenlanda în 1946 pentru 100 milioane de dolari.

Wall Street Journal a relatat joi că fostul om de afaceri newyorkez i-a întrebat de mai multe ori pe consilierii săi la Casa Albă despre posibilitatea ca Statele Unite să cumpere acest teritoriu danez cu 56.000 de locuitori.

Cererea a fost adresată "cu mai multe niveluri de seriozitate", precizează Wall Street Journal, citat de France Presse.

 

SUA dețin în Groenlanda cea mai nordică instalație a armatei americane

 

Groenlanda este o insulă arctică gigantică, de patru ori mai mare decât Franţa, unde în prezent se manifestă efectele încălzirii globale.

Trump, care este într-o vacanţă de lucru la clubul său de golf din Bedminster, New Jersey, urmează să facă prima vizită în Danemarca la începutul lunii septembrie.

Nu a existat niciun indiciu că achiziţionarea Groenlandei va fi pe ordinea de zi a discuţiilor sale cu oficialii danezi.

Baza aeriană Thule din Groenlanda este cea mai nordică instalaţie a armatei americane.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel