România achiziționează blindate amfibii. SUA au aprobat vânzarea de AAV în trei versiuni

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Departamentul de Stat al SUA a aprobat vânzarea de vehicule blindate cu șenile Assault Amphibious Vehicles (AAV) către România. Decizia a fost publicată pe site-ul Biroului de Cooperare și Securitate în domeniul Apărării din cadrul Departamentului de Apărare al SUA la 27 iulie. Afacerea vizează 21 de transportoare blindate, în trei versiuni.

Agenția de Cooperare pentru Securitate și Apărare a SUA a anunțat, la 27 iulie, că Departamentul de Stat a luat o decizie de aprobare a unei posibile vânzări militare externe către Guvernul României a șaisprezece (16) vehicule amfibii de asalt (AAV) și a echipamentelor aferente, la un cost estimat de 120,5 milioane de dolari. 

Guvernul român solicitase anterior Statelor Unite achiziționarea a 16 vehicule blindate pe șenile AAVP-7A1 destinate transportului și debarcării de trupe, 3 vehicule de comandă AAVC-7A1 și 2 transportoare blindate de trupe AAVR-7A1.

În plus, această solicitare include 16 mitraliere grele Browning M2, precum și cinci mitraliere M240B 7,62 și lansatoare automate de grenade MK-19 de 40 mm și sisteme de ochire cu termoviziune M36E T1.

Potențiala vânzare include, de asemenea, asistență tehnică și alte elemente logistice conexe. Valoarea totală estimată a comenzi este de 120,5 milioane de dolari. Este probabil ca echipamentele să fie furnizate din stocurile Corpului de Infanterie Marină al SUA.

Se menționează că acest vehicul blindat va îmbunătăți capacitatea României de a răspunde la amenințările de securitate actuale și viitoare prin modernizarea și asigurarea capacității fortelor arme.

Vehiculul amfibiu de asalt AAV7A1 este utilizat pentru batalioanele de asalt ale Infanteriei Marine. Transportorul blindat de trupe a fost utilizat de Corpul pușcașilor marini al SUA, începand cu 1972. Aceste vehicule sunt, de asemenea, de forte armate din întreaga lume.

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel