SUA amenință Kosovo că va retrage trupele US Army, în încercarea de a pune presiune pe Pristina

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Fiul președintelui american susține retragerea trupelor americane din Kosovo.

Donald Trump Jr. a dat share pe contul personal de Twitter unei postări a senatorului republican David Perdue care afirmă că Statele Unite ar trebui „să își reconsidere prezența în Kosovo” în cazul în care Pristina refuză în continuare să renunțe la taxele vamale pentru mărfurile sârbești.

Fiul președintelui american a precizat că „există 650 de militari americani în Kosovo. E timpul să îi aducem acasă”, precizează Balkan Insight. De subliniat că Donald Trump Jr. nu deține nicio funcție oficială în Administrația tatălui său.

 

SUA cer Kosovo să demonstreze că se implică în procesul de pace și amenință cu retragerea US Army în caz contrar

 

Senatorul republican David Perdue a transmis, tot prin intermediul rețelei Twitter, că „de peste două decenii forțele americane contribuie la păstrarea păcii între Kosovo și Serbia” iar acum, „Kosovo trebuie să renunțe la taxele vamale impuse Serbiei” dacă Pristina este pe deplin angajată în procesul de pace. În caz contrar, „SUA ar trebui să își reconsidere prezența militară în Kosovo”, spune politicianul american.

Interesant este faptul că mesajul senatorului republican nu a fost preluat doar de Doand Trump Jr. ci și de Richard Grenell, cel delegat de președintele SUA în negocierile de pace dintre Kosovo și Serbia. Grenell a dat și el share postării.

 Trupele americane se află în Kosovo ca parte a misiunii NATO pentru pace KFOR. În Kosovo sunt desfăşuraţi aproximativ 4.500 de militari din 31 de ţări începând din iunie 1999, după o campanie aeriană de 78 de zile care a vizat combaterea campaniei violente a forţelor sârbe care luptau împotriva etnicilor separatişti albanezi.

Kosovo şi-a declarat independenţa de Serbia în 2008, dar Belgradul nu a recunoscut niciodată acest statut.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel