Strategia de Apărare a SUA arată că ar fi capabile să ducă simultan lupte pe fronturi diferite - Document

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Corpul Marinei, generalul Joe Dunford, a declarat recent că strategia, care este clasificată, arată modul în care armata americană va implementa Strategia Națională de Apărare.

Generalul Joe Dunford a început să scrie strategia imediat după preluarea mandatului în 2015. Strategia a fost rescrisă în 2016 și anul trecut, în baza noutăților furnizate de agențiile de informații. O descriere neclasificată a strategiei este acum disponibilă.

"Strategia militară națională oferă un cadru de bază în concordanță cu Strategia Națională de Apărare, inclusiv problemele cu Rusia, China, Iran, Coreea de Nord și ale extremismului violent", a declarat Dunford într-un interviu recent.

Plan pentru fiecare posibil adversar

 

"Chestiunea cheie este că avem planuri de campanie scrise pentru a aborda fiecare dintre aceste provocări de zi cu zi", a spus el. "Apoi, am integrat planurile de bază, astfel că, dacă există o situație de urgență, avem o perspectivă globală asupra a ceea ce trebuie să facem în contextul unei situații contingente".
Președintele a folosit Peninsula Coreeană ca exemplu. Cu câțiva ani în urmă, era posibil să credem că dacă Coreea de Nord ar fi invadat Coreea de Sud, toate acțiunile ar putea fi limitate la peninsulă. Nu este cazul astăzi. Coreea de Nord are rachete balistice, națiunea a testat dispozitivele nucleare, iar Coreea de Nord a folosit capacități cibernetice ofensive. Orice incident nu ar implica numai forțe pe peninsulă, ci și Comandamentul Indo-Pacific SUA, Comandamentul nordic din SUA, Comandamentul Strategic SUA, Comandamentul Cyber-SUA și alții.

 

Strategie globală de răspuns la amenințări

 

Mai mult, adversarii care văd Statele Unite și aliații săi într-o situație de urgență din Coreea ar putea fi tentați să împingă riscul în alte părți ale lumii, sperând că Statele Unite nu ar putea răspunde.
"Suntem acolo pentru interveni de urgență pe Peninsula Coreeană, nu numai că avem un plan pentru ceea ce se întâmplă acolo, dar integram toate planurile pe care le avem în Indo-Pacific, astfel că asigurăm platforma de la care asigurăm puterea", a spus Dunford. "Atunci am vorbi despre ceea ce ne așteptăm să facem la nivel mondial în cursul acestei campanii."

Sub conducerea președintelui, Joint Staff a elaborat Strategia militară națională. De asemenea, personalul supraveghează elaborarea planurilor de campanie cu privire la câmpul de luptă interregional, transregional, pe care militarii Statelor Unite ar trebui să-l angajeze. "Aceasta oferă un punct de pornire mult mai bun decât un plan de operațiuni îngust specific comenzii combatante", a spus Dunford.

 

Combatererea extremismului


Cu exemplul Coreei, președintele - ca integrator global - ar putea să analizeze planurile din întreaga lume și să poată determina ce forțe ar fi necesare pentru a descuraja Rusia și ce forțe ar fi dedicate pentru apărarea patriei. El ar putea, de asemenea, să evalueze câți membri ai serviciului ar rămâne implicați în combaterea extremismului violent. În cele din urmă, ar putea să se uite la ce forțe vor fi necesare pentru a descuraja Iranul chiar și în timp ce campania se desfășoară în Coreea. "Ne-a dat o apreciere mult mai realistă a resurselor, sincronizarea, secvențierea acestor tipuri de lucruri", a spus Dunford.

Strategia extinde ideea integrării globale pentru a descrie modul în care va funcționa personalul comun într-un mediu de securitate configurat de provocări în toate domeniile care acoperă mai multe regiuni și funcții, a declarat Lt. Allin, directorul strategiei, planurilor și politică în cadrul personalului comun. Strategia se bazează pe îndrumarea din Strategia Națională de Apărare, iar liderii îl pot folosi pentru a informa nevoile Forței Comune.

 

Competiția cu Rusia și China


Strategia militară abordează amenințările enumerate în Strategia Națională de Apărare: reapariția marii competiții de putere cu Rusia și China; se ocupă de amenințările care provin din Iran și Coreea de Nord; și menținerea vigilenței în lupta împotriva terorismului. Dar strategia nu este o jachetă. "Scopul complet al integrării globale trebuie să recunoască incertitudinea și să fie vigilent pentru amenințările emergente la adresa securității și intereselor Statelor Unite, aliaților și partenerilor săi", a spus Allvin.

Strategia militară introduce un nou concept numit "direcția strategică continuuă", a spus el. Acestea sunt trei orizonturi de strategie suprapuse pentru forța comună. "Forța de muncă este modul în care forța comună va răspunde provocărilor mediului actual", a spus Allvin. "Forța de dezvoltare descrie adaptarea actualei forțe comune pentru a face față cel mai bine. Designul Forței descrie inovația pentru a permite Forței Comune să răspundă în mod diferit într-un mod fundamental disruptiv".

Planificarea implică toate planurile: terestru, maritim, aerian, spațiu și spațiu cibernetic


Dunford a spus deseori că natura războiului nu s-a schimbat, dar Strategia militară națională se bazează pe această realitate. Recunoaște că viitoarele conflicte vor fi din ce în ce mai transregionale și vor traversa toate domeniile: terestru, maritim, aerian, spațiu și spațiu cibernetic. Planificarea, gestiunea forței, luarea deciziilor, dezvoltarea forței și previziunea trebuie să fie luate în considerare deoarece deciziile sunt luate la cele mai înalte niveluri ale guvernului.

Armata americană este cea mai eficientă forță din lume de astăzi, iar pentru ca strategiile naționale să rămână eficiente, armata trebuie să mențină și să sporească letalitatea. S-a discutat de ani de zile despre faptul că armata americană nu a fost niciodată confruntată într-o luptă corectă cu un adversar. Strategia Militară Națională încearcă să forțeze dezvoltarea pentru a continua dominarea militară americană. "Designul Forței se concentrează pe inovație pentru a permite Forței Comune să facă ceea ce face în moduri diferite și disruptive", a spus el.

Odată cu apariția unei concurențe de mare putere cu China și Rusia fiind principala amenințare, pentru Statele Unite construirea unei forțe de combatere a acestor competitori apropiați va fi o parte importantă a Strategiei militare naționale.

Aliații și partenerii NATO

 

Un avantaj asimetric pe care Statele Unite îl are asupra oricărui adversar potențial este vasta sa rețea de aliați și parteneri. Statele Unite au început să dezvolte această rețea în timpul celui de-al doilea război mondial, iar războiul rece a accelerat procesul. NATO este bijuteria coroanei și acum are 30 de membri angajați în apărare reciprocă. Statele Unite au aliați în Pacific - Australia, Noua Zeelandă, Japonia, Coreea de Sud și Thailanda - și legături cu multe alte țări. Organizația de luptă împotriva ISIS, condusă de SUA, numără acum 79 de națiuni și organizații.

"Aliații și partenerii națiunii sunt indispensabili pentru a proteja o ordine internațională liberă și deschisă, rămânând o sursă strategică de forță pentru forța comună", a spus Allvin. "Asigurarea aliaților și a partenerilor rămâne o zonă de misiune crucială pentru Forța comună din Strategia militară națională din 2018".

 strategia_sua_38793900.pdf

 

Vezi și: Coreea de Nord cercetează echipamente pentru a distruge avioanele F-35

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel