Stoltenberg: Participarea preşedintelui Biden la Summitul B9 demonstrează angajamentul SUA de a consolida NATO

Eduard Pascu |
Data publicării:
Photo: Allied Joint Force Command Naples - Facebook
Photo: Allied Joint Force Command Naples - Facebook

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat, luni, în deschiderea Summitului Formatului Bucureşti (B9), că participarea preşedintelui SUA, Joe Biden, la acest eveniment este o dovadă a angajamentului Statelor Unite de consolida Alianţa Nord-Atlantică.

"Este o plăcere să mă alătur dumneavoastră şi liderilor celorlalte state membre, precum şi domnului preşedinte Biden pentru acest important summit. Participarea preşedintelui Biden demonstrează angajamentul SUA de a reconstrui alianţele şi de a întări NATO. Summit-ul NATO de luna viitoare ne oferă o posibilitate unică de a începe un nou capitol în relaţiile transatlantice, să întărim pe mai departe unitatea între Europa şi America de Nord", a declarat Jens Stoltenberg, transmite Agerpres.

Preşedintele SUA, Joe Biden, şi secretarul de stat american Antony Blinken participă luni, prin videoconferinţă, la Summitul Formatului Bucureşti (B9) găzduit de preşedintele Klaus Iohannis, împreună cu omologul său polonez, Andrzej Duda. De asemenea, participă prin videoconferinţă ceilalţi şefi de state din Formatul Bucureşti, precum şi secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg.

Formatul Bucureşti (B9) este o iniţiativă lansată de preşedintele Klaus Iohannis şi de preşedintele Republicii Polone, Andrzej Duda, la care participă statele membre NATO situate pe Flancul estic al Alianţei: Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia şi Ungaria.

Primul Summit B9 a fost organizat la Bucureşti în noiembrie 2015. Reuniunile ulterioare la nivel înalt au avut loc la Varşovia (8 iunie 2018) şi Kosice (28 februarie 2019). 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel