Stoltenberg: Nu avem informații care să indice un atac intenționat al Rusiei asupra României

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: EURACTIV.com
Foto: EURACTIV.com

Secretarul General al NATO Jens Stoltenberg, în cadrul unei ședințe în Comisiei pentru afaceri externe (AFET) din Parlamentul Europea, a comentat incidentul din România, unde resturi ale unei drone au fost identificate pe teritoriul românesc.

Jens Stoltenberg a confirmat că autoritățile române au informat aliații din NATO cu privire la incidentul petrecut la Gurile Dunării.

Amintim că în cursul zilei de ieri Ministerul Apărării Naționale, după trei zile în care a „infirmat categoric”, a precizat că pe teritoriul României au fost identificate componente ale unor drone care au fost trimise spre expertiză. În acest sens Ucraina a anunțat oficial de acum trei zile că o dronă rusească Shahed s-a prăbușit pe teritoriul României, distanța pe Dunăre dintre România și Ucraina, în unele zone, fiind de doar 200-400 sute de metri.

Secretarul General al NATO a mai adăugat că autoritățile române i-au informat pe aliați că investigația continuă.

Jens Stoltenberg a afirmat că incidentul de la Gurile Dunării demonstrează riscul major de incidente și accidente care există în contextul războiului de agresiune neprovocat pe care Rusia îl poartă împotriva Ucrainei de mai bine de 18 luni de zile.

 

Nu avem informații care să indice un atac intenționat al Rusiei asupra României

 

Stoltenberg a mai precizat că nu există informații care să indice un atac intenționat al Rusiei. Se așteaptă finalizarea anchetei.

Amintim că până în prezent nu avem date care să confirme că rămășițele dronei descoperite ieri pe teritoriul României aparțin unui UAV kamikaze Shahed, drone folosite intens de Rusia pentru a bombarda porturile ucrainene de la Dunăre, aflate în imediata apropiere a României.

„Nu avem informații care să indice un atac intenționat al Rusiei și așteptăm rezultatele investigației”, a subliniat Jens Stoltenberg, care a amintit și de incidentul din toamna anului trecut din Polonia, când două persoane au fost ucise de resturi ale unor rachete interceptoare ucrainene în urma unui atac masiv al Rusiei în vestul Ucrainei.

„Indiferent de rezultatul investigației (n.r. - României) vedem atacuri tot mai dese la granița NATO. Am crescut vigielnța, monitorizăm granițele și ne-am crescut prezența pe Flancul Estic”, a conchis Jens Stoltenberg, Secretarul General al NATO.

CITEȘTE ȘI: Rudimentar și din păcate ineficient. Ucrainenii trag după drone rusești „după sunet”, cu mitraliere Kalașnikov din mașini 4x4

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel