Stealth și hipersonic. Pe USS Zumwalt, cel mai scump distrugător construit vreodată de SUA, începe din 2023 integrarea rachetelor hipersonice

Distrugătorul USS Zumwalt, sursă foto: US Navy
Distrugătorul USS Zumwalt, sursă foto: US Navy

USS Zumwalt e cu siguranță cel mai scump distrugător construit vreodată de Statele Unite ale Americii. Programul distrugătoarelor din clasa Zumwalt e însă unul ambițios iar americanii vor începe integrarea rachetelor hipersonice cu rază lungă de acțiune începând de anul viitor.

Un șantier naval din Mississippi urmează să înceapă integrarea primelor arme hipersonice cu rază lungă de acțiune pe o navă americană de război. E vorba de distrugătorul USS Zumwalt, cel mai scump distrugător construit vreodată de americani. Armele vor fi integrate și pe distrugătorul USS Michael Monsoor, tot din clasa Zumwalt.

SUA dețin deja două distrugătoare stealth din clasa Zumwalt. E vorba despre USS Zumwalt și USS Michael Monsoor. În total vor fi construite trei astfel de nave de război. 

USS Michael Monsoor este al doilea distrugător al clasei, după USS Zumwalt, primul distrugător, care poartă și numele clasei, acesta fiind totodată și cel mai scump distrugător construit vreodată.

 

Integrarea rachetelor hipersonice începe din 2023 pe USS Zumwalt și USS Michael Monsoor

 

2. Distrugăto... (distrugator-uss-michael-monsoor_69184500.jpg)

Distrugătorul american USS Michael Monsoor, al doilea din clasa Zumwalt. Sursă foto: USS Michael Monsoor - DDG 1001 @USNavy

Potrivit celor de la US Naval Institute, care citează un oficial american care a confirmat în luna martie informația, lucrările de integrare a armelor hipersonice pe distrugătoarele Zumwalt vor începe în luna octombrie 2023.

U.S. Navy precizează într-un comunicat de presă emis în aceste zile că procesul de modernizare va avea loc într-un șantier naval din Mississippi.

Inițial integrarea sistemelor hipersonice pe navele din clasa Zumwalt era estimată jurul anului 2025.

Distrugătoarele dispun de tehnologie stealth, senzori avansați și un nou sistem de propulsie. Pot opera drone și elicoptere și vor fi integrate și în programul hipersonic al Statelor Unite ale Americii.

Însă până la integrarea armelor hipersonice, distrugătoarele din această clasă dispun de cele mai avansate sisteme de rachete ghidate. 

Costul unei astfel de nave din clasa Zumwalt e estimat între 3.5 și 4 miliarde de dolari.

CITEȘTE ȘI: Zumwalt - distrugătoarele stealth prin care SUA vor continua să domine mările: Rachete hipersonice și semnătură radar a unei bărci de pescuit

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel