Statul Major al Apărării va continua accelerarea procesului de consolidare a capacităţii operaţionale a Armatei României

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Pensie de urmaş pentru copiii militarilor căzuţi la datorie
Pensie de urmaş pentru copiii militarilor căzuţi la datorie

Statul Major al Apărării va continua, în anul 2020, accelerarea procesului de consolidare a capacităţii operaţionale a Armatei României pentru asigurarea îndeplinirii misiunilor, conform domeniilor de competenţă, în concordanţă cu cerinţele la nivel naţional şi aliat şi în cooperare cu partenerii strategici, a declarat miercuri şeful SMAp, general-locotenent Daniel Petrescu.

Potrivit unui comunicat de presă, acesta a condus miercuri şedinţa de autoevaluare a activităţii Statului Major al Apărării pe anul 2019, context în care i-a prezentat ministrului Nicolae Ciucă modul de îndeplinire a obiectivelor generale şi specifice stabilite pentru anul trecut, care au avut un caracter multidisciplinar, îndeplinirea lor presupunând un efort colaborativ la nivelul întregii structuri a SMAp.

"Pentru anul 2020, Statul Major al Apărării va continua accelerarea procesului de consolidare a capacităţii operaţionale a Armatei României pentru asigurarea îndeplinirii misiunilor, conform domeniilor de competenţă, în concordanţă cu cerinţele la nivel naţional şi aliat şi în cooperare cu partenerii strategici", a precizat şeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu.

Conform MApN, în anul 2019 Armata României a participat la 131 de exerciţii multinaţionale (47 pe teritoriul naţional şi 84 în afara graniţelor), din care 78 de exerciţii NATO şi de parteneriat, cu un număr aproximativ de 17.500 militari şi peste 4.000 de mijloace tehnice şi echipamente.

Exerciţiul SABER GUARDIAN 19 a reprezentat cel mai mare exerciţiu multinaţional desfăşurat pe teritoriul României în anul 2019, reunind aproximativ 13.400 de militari şi 3.550 de mijloace tehnice. Exerciţiul a reliefat determinarea şi capacitatea de reacţie ale NATO pe flancul de sud-est al Alianţei, a precizat MApN.

Vezi și: Exercițiul Saber 19 a întărit colabrarea în cadrul Brigăzii Multinaționale Devil

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel