Exercițiul Saber 19 a întărit colabrarea în cadrul Brigăzii Multinaționale Devil

Eduard Pascu |
Data publicării:

Timp de trei săptămâni militari din Germania, Bulgaria, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia și România au participat la Exercițiul Saber 19. Munca în echipă și greutățile înfruntate împreună au sudat colaborarea și au arătat că mlitarii sunt gata oricând să lupte umăr la umăr. 

Armata Statelor Unite a participat cu 175 de soldați și peste 50 de vehicule militare din cadrul brigăzilor blindate, Divizia 1 Infanterie, Regimentul 16 Infanterie, au participat la o operațiunea multinațională de a traversa râul Dunărea, din cadrul exercițiului Saber Guardian 2019.

"Batalionul nostru a acționat într-o operațiune de diviziune multinațională pentru a traversa un râu mare, apoi a securizat partea îndepărtată și a urmărit obiectivele, pentru a permite deplasarea trupelor în continuare pentru a crește puterea de luptă", a spus Lt. Col. Drew Conover.

Traversarea Dunării a implicat o serie de evenimente, inclusiv o remodelare a încărcăturii, pregătirea unui spital de front, crearea unei linii defensive și un exercițiu de foc în convoi, care a fost evenimentul culminant al lui Saber Guardian.

Atlantic Resolve

 

Exercițiile complexe precum traversarea unui fluviu precum Dunărea vor necesita mereu o comunicare constantă, adaugă Conover. Le efectuăm pentru a ne antrena modul în care trebuie să ne luptăm.

"Acest exercițiu a fost important dintr-o sumedenie de motive", a spus Conover. "Dacă vom fi nevoiți să ne luptăm alături de aliații noștri, atunci trebuie să ne asigurăm că putem să planificăm împreună și să comunicăm în circumstanțe complexe, cum ar fi traversarea acestui râu".

Exercițiile precum Saber Guardian 19 continuă să sporească gradul de pregătire și capacitatea națiunilor participante de a desfășura operațiuni militare de spectru larg. Ei trimit un mesaj clar că SUA, aliații și partenerii săi lucrează foarte bine împreună.

Din Brigada Diavolului fac parte un număr de peste 6.000 de soldați americani din Germania, Bulgaria, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia și România, detașați pe o perioadă de nouă luni, în sprijinul soluționării conflictului atlantic. Atlantic Resolve oferă forțe gata de luptă formate prin activități multinaționale în vederea cooperării în domeniul securității.

Vezi și: Saber Guardian 2019 | Militarii din Republica Moldova participă la cel mai mare exercițiu multinațional care are loc în România

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel