Statele Unite și NATO acuză Rusia și China de dezinformare în contextul pandemiei COVID-19

S.I. Catalin |
Data publicării:
Sursa Foto: Defense One
Sursa Foto: Defense One

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, au discutat luni despre situația mondială cauzată de pandemia coronavirusului.

Cei doi oficiali au discutat, luni, printr-o videoconferință, despre cooperarea transatlantică, iar unul dintre cele mai importante subiecte de pe agendă a fost despre modul în care Alianța Nord-Altlantică încearcă să facă față companiilor de dezinformare şi propaganda susţinute de China şi Federaţia Rusă - în contextul pandemiei COVID-19, se arată într-un comunicat de presă al Departamentul de Stat al SUA.

„Secretarul și Secretarul General au discutat despre modul în care NATO își coordonează răspunsurile Alianței față de pandemia cu COVID-19, dar și despre importanța eforturilor depuse împotriva acțiunilor de răspândire a dezinformării și propagandei legate de virus, desfășurate de China și Rusia", se precizează în comunicatul oficial.

Amintim că, în urmă cu două săptămâni, EU vs. Disinformation, platforma creată de experții în comunicare strategică ai Serviciului European de Acțiune Externă al UE, a elaborat un amplu şi cuprinzător raport din care reiese că mass-media din Rusia a desfăşurat "o campanie semnificativă de dezinformare" împotriva Occidentului, pentru a agrava impactul noului tip de coronavirus.

Raportul mai preciza şi faptul că Rusia răspândeşte dezinformării cu privire la pandemia de coronavirus cu scopul de a semăna neîncredere în instituțiile publice occidentale și în sistemele de asistență medicală.

Săptămâna trecută, secretarul de stat american Mike Pompeo i-a criticat dur pe oficiali chinezi cu privire la modul în care au gestionat pandemia de coronavirus, afirmând că Partidul Comunist din China ascunde lumii informații importante care ar putea preveni răspândirea cazurilor.

Într-un interviu pentru Washington Watch, secretarul de stat al SUA a precizat că întârzierea Beijingului în a oferi informații despre virus a creat un risc pentru întreaga lume și a pus „mii de vieții sub risc".

„Preocuparea mea este că această secretomanie, această dezinformare în care este implicat Partidul Comunist Chinez, face că întregii lumi să-i fie refuzate informaţii de care este nevoie pentru a putea preveni repetarea unui scenariu asemănător", a precizat Mike Pompeo.

Secretarul de stat american a acuzat și Iranul și Rusia că duc campanii de dezinformare în privința virusului.

„Campaniile de dezinformare din Rusia și Iran, precum și China, continuă. Ei vorbesc despre faptul că ar fi venit armata americană sau că poate a pornit din Italia, orice lucru pentru a abate responsabilitate", a subliniat Pompeo.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel