Coronavirus| Rusia a desfăşurat o campanie semnificativă de dezinformare împotriva Occidentului

S.I. Catalin |
Data publicării:

Mass-media din Rusia a desfăşurat "o campanie semnificativă de dezinformare" împotriva Occidentului, pentru a agrava impactul noului tip de coronavirus, a genera panică şi a semăna neîncredere, potrivit unui document al Uniunii Europene consultat miercuri de Reuters.

,,Este în curs o semnificativă campanie de dezinformare din partea mass-media de stat ruse şi furnizorilor de ştiri pro-Kremlin cu privire la COVID-19", se spune în acest document intern ce datează din 16 martie.

,,Scopul global al dezinformării desfăşurate de Kremlin este de a agrava criza de sănătate din ţările occidentale... în linie cu strategia mai amplă a Kremlinului de a încerca să submineze societăţile europene", se spune în documentul elaborat de Serviciul European de Acţiune Externă, care îl asistă pe Înaltul Reprezentant al UE pentru politică externă şi de securitate comună în exercitarea mandatului său, precizează Agerpres.

Rusia răspândeşte dezinformării cu privire la pandemia de coronavirus cu scopul de a semăna neîncredere în instituțiile publice occidentale și în sistemele de asistență medicală, precizează în raport său EU vs. Disinformation, platforma creată de experții în comunicare strategică ai Serviciului European de Acțiune Externă al UE.

Raportul precizează că UE a înregistrat aproape 80 de cazuri în baza sa de date privind eforturile de dezinformare legate de Covid-19. În raport se precizează că persoane și conturile false care au legătură cu statul rus, care au postat anterior subiecte şi ştiri false despre Siria şi protestele din Franţa ale Vestelor Galbene, acum se ocupă să genereze în mediul online informaţii şi ştiri false despre pandemia de coronavirus.

EU vs. Disinformation precizează că mesajele care vizează Italia prezintă exacerbarea temerilor asupra capacității autorităților naționale și internaționale de a gestiona criza creta de Covid-19, în timp ce informaţiile şi mesajele false răspândite în Spania prezintă scenărio apocaliptice, dau vina pe capitaliști că încearcă să beneficieze de pe urma pandemiei Covid-19 și subliniază cât de bună este situaţia în Rusia pentru că de gestionarea ei se ocupa Vladimir Putin.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel