Statele Unite au un nou ambasador în Republica Moldova

S.I. Catalin |
Data publicării:
noul ambasador al Statelor Unite în Republica Moldova şi preşedintele Igor Dodon
noul ambasador al Statelor Unite în Republica Moldova şi preşedintele Igor Dodon

Noul ambasador al Statelor Unite ale Americii, Dereck J. Hogan, a prezentat vineri scrisorile de acreditare șefului statului Igor Dodon, transmite MOLDPRES.

În cadrul întrevederii bilaterale, ambasadorul Hogan a menționat că Statele Unite rămân un susținător puternic al Republicii Moldova. „SUA vor continua să conlucreze cu Guvernul și poporul Republicii Moldovei pentru construirea unei bune guvernări. Alegerile parlamentare din februarie reprezintă o oportunitate majoră de a consolida încrederea națională și internațională în angajamentul R. Moldova față de reformele democratice”, a spus oficialul.

Potrivit unui comunicat al ambasadei SUA la Chișinău, noul ambasador a menționat că, de la declararea independenței în 1991, Statele Unite au acordat Republicii Moldova asistență în sumă de aproape 1,5 miliarde de dolari.

„Am reușit să ajutăm mai mulți fermieri, studenți, oameni de afaceri și antreprenori din întreaga țară. Asistența acordată de SUA a ajutat R. Moldova să-și reconstruiască infrastructura, să facă serviciile guvernamentale mai eficiente, să diversifice canalele și sursele de energie și să promoveze o economie diversă și orientată spre export. Statele Unite continuă să lucreze pentru a îmbunătăți viața cetățenilor de aici și să ajute întreprinderile mici și mijlocii să devină mai competitive, iar economia locală din întreaga țară să devină mai durabilă și mai prosperă”, a afirmat Dereck J. Hogan.

La rândul său, preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a menționat că a discutat cu oficialul american despre relaţiile moldo-americane, situația politică internă și externă, precum și aprofundarea cooperării comercial-economice. „Am menționat faptul că SUA sunt un partener strategic important pentru R. Moldova cu care avem relații de colaborare foarte bune în toate domeniile. În țara noastră activează cu succes peste 400 de întreprinderi cu capital american, dar există un potențial enorm în acest sens care trebuie valorificat pe deplin. În finalul dialogului, i-am urat noului ambasador mult succes și mi-am exprimat încrederea că în perioada mandatului raporturile comerciale se vor extinde, iar interesul pentru R. Moldova va crește”, a subliniat Dodon pe o rețea de socializare.

Noul ambasador al SUA la Chișinău a activat în funcția de secretar executiv adjunct al Departamentului de Stat al SUA. Totodată, acesta a ocupat postul de șef adjunct al misiunii și însărcinat cu afaceri la Ambasada SUA din Baku, Azerbaidjan. Oficialul a fost anterior reprezentant al Departamentului de Stat al SUA pentru două echipe civil-militare de reconstrucție în Afganistanul de Sud și de Est. Acesta a mai activat în misiuni în Rusia, Belarus, Nicaragua și Republica Dominicană. Dereck J. Hogan vorbește rusa și spaniola.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel