Statele Unite au aprobat o vânzare de avioane F-35 către Singapore

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Departamentul de Stat al SUA a aprobat, pe 9 ianuarie, o vânzare militară externă către Singapore, transmite defence blog.

Agenția de Cooperare pentru Securitate în Apărare (DSCA) a anunțat că Departamentul de Stat al SUA a aprobat vânzarea de avioane F-35B (varianta cu decolare scurtă și aterizare pe verticală) către Singapore, se arată într-un comunicat de presă. Prețul tranzacției se ridică la 2,75 miliarde de dolari, se mai arată în comunicat.

Agenția a transmis că Singapore a solicitat să cumpere până la 12 aeronave F-35B (patru aeronave F-35B, cu opțiunea de a achiziționa alte opt aeronave F-35B).

În afară de aeronavă, Singapore a solicitat să cumpere și 13 motoare Pratt și Whitney F135, sisteme electronice de război, sisteme de comandă, de control, de comunicații, de navigație și alte echipamente.

„Această vânzare propusă va sprijini obiectivele de politică externă și securitate națională ale Statelor Unite. Singapore este un partener strategic și o forță importantă pentru stabilitatea politică și progresul economic în regiunea Asia-Pacific”, se mai precizează în comunicat.

De asemenea SUA transmit că această vânzare de F-35 va mări inventarul operațional al aeronavelor din Singapore și va îmbunătăți și capacitatea de apărare aer-aer și aer-sol. Ea va adăuga și o descurajare eficientă și va contribui la operațiunile coaliției cu alte forțe aliate și partenere. 

Vânzările militare anterioare către Singapore au inclus upgrade-uri la avioanele F-16, pregătirea piloților pentru avioane F-16, suport logistic și elicoptere AH64-D Apache.

Vezi și: Trei națiuni aliate SUA au comandat elicoptere AH-64E Apache

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel