Statele Unite avertizează Siria cu represalii în caz de noi atacuri chimice

S.I. Catalin / 05 sep 2018 / 08:39

Casa Albă a avertizat marţi că Statele Unite vor reacţiona "rapid şi corespunzător" dacă regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad recurge la noi atacuri cu arme chimice, informează Reuters.

Preşedinţia americană a declarat că urmăreşte cu atenţie evoluţiile din regiunea siriană Idlib, ultima enclavă controlată de rebeli.

Purtătoarea de cuvânt Sarah Sanders a afirmat: "Să fie clar, poziţia noastră fermă este aceeaşi, dacă preşedintele Bashar al-Assad optează din nou pentru utilizarea armelor chimice, Statele Unite şi aliaţii lor vor răspunde rapid şi corespunzător".

În ultimul an şi jumătate, preşedintele SUA, Donald Trump, a ordonat de două ori lansarea unor atacuri aeriene asupra unor ţinte din Siria, după ce a acuzat guvernul de la Damasc de folosirea unor arme chimice împotriva civililor, reaminteşte Reuters.

Luni, Trump a scris în reţeaua Twitter că al-Assad şi aliaţii săi - Rusia şi Iranul - trebuie să se abţină de la un "atac nesocotit" asupra provinciei Idlib, care s-ar putea solda cu sute de mii de morţi. Kremlinul a reacţionat susţinând că zona respectivă este un "cuib de terorişti".

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy