Ştafeta Veteranilor, în premieră, la Botoşani

Sebastian Florea / 18 oct 2018 / 07:49

Ştafeta Veteranilor, acţiune organizată de Asociaţia Voluntarilor Invictus, va ajunge joi, în premieră, în municipiul Botoşani.

Ceremonia de primire a ştafetei se va desfăşura în faţa Primăriei, în prezenţa primarului Cătălin Flutur, a comandantului Garnizoanei Botoşani şi a militarilor din această garnizoană, care vor purta torţe.

Ştafeta Veteranilor, care se află la a V-a ediţie, integrează eforturile a peste 150 de atleţi de a acoperi 3.300 km de alergare, în scopul promovării valorilor naţionale şi a respectului faţă de veteranii şi eroii României.

"Onorăm cu această ocazie pe soldaţii veterani care au suferit traume fizice şi psihice şi pe care le-au depăşit cu ajutorul sportului. Sunt oameni curajoşi care, după experienţele limită trăite în războaie, au reuşit să meargă mai departe şi să devină o sursă de inspiraţie pentru noi toţi", a declarat primarul Cătălin Flutur.

În perioada 20-27 octombrie, 15 veterani români vor participa la Jocurile Invictus de la Sydney. Este a doua participare a militarilor români la această competiţie unică în lume, înfiinţată de prinţul Harry al Marii Britanii. Competiţia internaţională va reuni 500 de participanţi.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy