Spania folosește drone pentru dezinfecția străzilor

Eduard Pascu |
Data publicării:

Military Emergency Unit (UME) din Spania folosește drone care au fost modificate pentru a sprijini eforturile de intervenție militară pentru atenuarea focarelor de coronavirus în zonele urbane mari și în zonele dificil de accesat, transmite Janes.

În cadrul operațiunii militare „Balmis", unitatea a desfășurat zilnic până la 1.100 de militari în operațiuni centrate pe dezinfecția străzilor și infrastructuri majore, cum ar fi aeroporturile și gările.

La fel ca și celelalte sarcini ale sale în coordonare cu Guardia Civil și Poliția, UME a „căutat modalități de îmbunătățire a procedurilor pentru a fi mai eficiente în lupta împotriva Covid-19", a declarat un purtător de cuvânt al unității.

Batalionul de Transmisiuni al UME (BTUME) a inclus două UAV-uri multirotor DJI Agras MG1 împrumutate de compania locală Stock RC și un sistem Hexa AG de la DroneTools, un producător din Sevilla.

Conform specificațiilor DJI, Agras MG1 are o amprentă lată de 1.520 mm și o greutate maximă la decolare de 24,5 kg. Cele opt motoare de 770 W îi permit să zboare cu o viteză maximă de 22 m/s, și funcționează de obicei cu viteza de aproximativ 8 m/s. Poartă un rezervor pentru lichide de 10 litri și este echipată cu un sistem de pulverizare cu patru duze care își distribuie conținutul pe o rază cuprinsă între 4 și 6 m lățime, în funcție de altitudine.

DroneTool Hexa AG are o amprentă lată de 1.580 mm și o greutate la decolare de 25 kg. De asemenea, este echipat cu un rezervor de 10 litri și un sistem de pulverizare cu patru duze și funcționează de obicei la viteza de aproximativ 7 m/s.

BTUME a modificat aceste drone pentru a transporta dezinfectanți și a efectuat teste prin efectuarea de „pulverizare în zone deschise și peste autovehicule de la o înălțime de aproximativ 3 m, obținând rezultate satisfăcătoare" pentru ambele tipuri de ținte.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel