Spania a lansat la apă prima corvetă fabricată pentru Arabia Saudită - Video

Eduard Pascu |
Data publicării:

Al-Jubail, prima dintre cele cinci corvete construite în Spania de Navantia pentru Royal Saudi Naval Forces, a fost lansată la apă la șantierul naval San Fernando. A doua va fi lansat în noiembrie, iar toate cele cinci comandate de Royal Saudi Naval Forces ar trebui livrate până în 2024.

Ceremonia a avut loc la șantierul naval San Fernando și a fost prezidată de comandantul Royal Saudi Naval Forces, vice-amiral Fahad Bin Abdullah Al-Ghofaily și de președintele companiei Navantia, Susana de Sarriá.

Programul, a cărui ultimă navă ar trebui livrată în 2024, include, pe lângă construcție și suportul pentru cinci ani, de la livrarea primei nave, cu opțiunea de încă cinci ani suplimentari.

Contractul include, de asemenea, furnizarea de servicii diverse, cum ar fi: suport logistic integrat, instruire operațională și de întreținere, instruire pentru sistemul de luptă și sistemul de control al platformelor pentru nave și sisteme pentru întreținerea navelor în baza navală a Royal Saudi Naval Forces din Jeddah, transmite navyrecognition.com.

Corveta Al-Jubail are o lungime de 104 metri, o lățime de 14 metri și va putea găzdui 102 persoane (echipaj și personal suplimentar). Acesta va atinge o viteză maximă de 27 de noduri și o autonomie de 21 de zile.

Nava este echipată cu sistemul de apărare Catiz, sistemul de control al focului Dorna, sistemul de comunicații NAVCOMS/HERMESYS, sistemul de navigație Minerva. Ca sisteme de arme corveta este echipată cu tunul super rapid Leonardo calibru 76mm, tunul antiaerian Rheinmetall Millenium calibru 35 mm.

 

Citește și: Spania vrea să achiziţioneze 1.000 de transportoare blindate de tip Piranha V

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel