Zeci de morți într-un atac în nord-vestul Nigeriei

Eduard Pascu |
Data publicării:

Cel puțin 47 de persoane au fost ucise în urma unor atacuri armate care au avut loc în nord-vestul Nigeriei, au anunțat duminică seară autoritățile locale, transmite agenția Anadolu.

Gambo Isa, șeful poliției din provincia Katsina, aflată în nordul Nigeriei, a declarat reporterilor că un grup armat neidentificat a efectuat atacuri în regiunile Dutsinma, Dan Musa și Safana. El a spus că atacurile au avut ca rezultat mai mulți morți și mulți răniți care au fost spitalizați, adăugând că s-au înregistrat și daune materiale grave în zonă. Isa a subliniat că au fost lansate operațiuni aeriene și la sol împotriva atacatorilor.

Partea nord-vestică a Nigeriei se confruntă cu confruntări ocazionale între poporul herden Fulani - una dintre cele mai mari grupuri etnice larg răspândite în Africa de Vest - și triburile locale. 

 

Operațiunea împotriva lui Boko Haram

 

În mod separat, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din Nigeria, John Enenche, a declarat reporterilor că cel puțin 10 teroriști Boko Haram au fost uciși într-o operațiune din statul Yobe, nord-estul țării. Menționând că în operațiune au fost confiscate multe arme și muniție. Enenche a spus că forțele de securitate nu au avut pierderi.

Boko Haram a lansat o insurgență armată în 2009 în nord-estul Nigeriei, dar ulterior și-a extins sfera de influență și în statele vecine Niger, Ciad și Camerun, determinând din partea autorităților un răspuns militar.

Peste 30.000 de persoane au fost ucise și aproape 3 milioane de persoane au fost strămutate într-un deceniu de activități teroriste ale lui Boko Haram în Nigeria, potrivit ONU.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel