Zeci de morți într-un atac în nord-vestul Nigeriei

Eduard Pascu / 20 apr 2020 / 09:51

Cel puțin 47 de persoane au fost ucise în urma unor atacuri armate care au avut loc în nord-vestul Nigeriei, au anunțat duminică seară autoritățile locale, transmite agenția Anadolu.

Gambo Isa, șeful poliției din provincia Katsina, aflată în nordul Nigeriei, a declarat reporterilor că un grup armat neidentificat a efectuat atacuri în regiunile Dutsinma, Dan Musa și Safana. El a spus că atacurile au avut ca rezultat mai mulți morți și mulți răniți care au fost spitalizați, adăugând că s-au înregistrat și daune materiale grave în zonă. Isa a subliniat că au fost lansate operațiuni aeriene și la sol împotriva atacatorilor.

Partea nord-vestică a Nigeriei se confruntă cu confruntări ocazionale între poporul herden Fulani - una dintre cele mai mari grupuri etnice larg răspândite în Africa de Vest - și triburile locale. 

 

Operațiunea împotriva lui Boko Haram

 

În mod separat, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din Nigeria, John Enenche, a declarat reporterilor că cel puțin 10 teroriști Boko Haram au fost uciși într-o operațiune din statul Yobe, nord-estul țării. Menționând că în operațiune au fost confiscate multe arme și muniție. Enenche a spus că forțele de securitate nu au avut pierderi.

Boko Haram a lansat o insurgență armată în 2009 în nord-estul Nigeriei, dar ulterior și-a extins sfera de influență și în statele vecine Niger, Ciad și Camerun, determinând din partea autorităților un răspuns militar.

Peste 30.000 de persoane au fost ucise și aproape 3 milioane de persoane au fost strămutate într-un deceniu de activități teroriste ale lui Boko Haram în Nigeria, potrivit ONU.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy