Soldații israelieni au pus steagurile Israelului pe toate tancurile Merkava de la granița Fâșiei. Bătălia pentru Gaza ar putea începe într-un moment simbolic

Blindate israelene
Blindate israelene

Israelul va intra în Fâșia Gaza din moment în moment. Obiectivul ofensivei terestre va fi eliminarea grupării teroriste Hamas, gruparea fiind vinovată de cel mai sângeros atac asupra poporului israelian după Holocaust, după ce pe 7 octombrie comandouri teroriste care s-au infiltrat în Israel au măcelărit peste 1.400 de oameni nevinovați.

Iminenta intrare în Gaza a fost anunțată atât de premierul Benjamin Netanyahu cât și de alți oficiali militari israelieni. După tragedia din 7 octombrie Israelul a bombardat masiv infrastructura militară a Hamas din Fâșia Gaza și a cerut în repetate rânduri populației civile să părăsească partea de nord a Fâșiei și să se îndrepte spre sud. 

Pe lângă cei 1.400 de morți israelieni, Hamas a mai răpit și peste 200 de persoane, majoritatea civili, inclusiv bebeluși. Recuperarea acestora e una din priorități, au anunțat de mai multe ori oficialii israelieni.

Azi, la puțin timp după ce Ministrul Apărării a declarat ieri că invazia poate începe din moment în moment, așteptându-se ordinul politic, pe toate tancurile Merkava și blindatele israeliene a fost arborat steagul Israelului. Un semn că inevitabilul se va produce din moment în moment.

 

Steagul Israelului e pe toate tancurile și blindatele de la granița Fâșiei Gaza. Susținerea populației pentru o ofensivă terestră a atins cote inimaginabile

 

2. Tancuri de... (merkava-tancuri-gaza-israel_93825500.png)

Tancuri de luptă Merkava și tehnică grea israeliană pregătită să intre în Fâșia Gaza. Foto: Captură CBS News

Generalul (r.) Cristian Barbu, profesor asociat la Academia Tehnică Militară, fost rector și comandant al acestei instituții, a subliniat importanța simbolisticii într-o intervenție la Antena 3 CNN și a punctat un fapt foarte rar întâlnit în conflicte: Susținerea populației pentru ofensiva terestră e cvasitotală în Israel. Iar acest lucru e extrem de important pentru Armată.

Este încă un semn (n.r. - arborarea steagului pe sutele de blindate și tancuri Merkava de la granița cu Gaza). E clar că în momentul în care lupți cu drapelul țării deasupra tehnicii sau deasupra ta, e un cu totul alt simbol.

De data aceasta vedem un lucru pe care l-am văzut rar în luptele armate pe care le-am studiat. Anume că acum 98.8% din populația Israelului susține această acțiune militară! E incredibil, procentul e aproape de 100%. Sunt parcă 9 milioane de suflete strânse într-un singur suflet și dau acest imbold extraordinar armatei”, a punctat generalul român.

Multe voce afirmă că Israelul va ataca în noaptea sau dimineața zilei de sâmbătă. Momentul e oarecum neașteptat în contextul în care sâmbătă este Șabatul iar importanța aceste zile libere e una cât se poate de riguroasă. Israelul ar urma să atace chiar de Șabat, deși e ziua în care nimeni nu lucrează, arătând tocmai componenta religioasă a răspunsului său după atacul brutal din 7 octombrie. Nu în ultimul rând, Hamas a lovit Israelul tot de Șabat.

Rămâne de văzut dacă iminenta invazie va începe pe 21 octombrie 2023 sau se va mai prelungi câteva ore.   

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel