Ministrul israelian al Apărării, mesaj către soldați IDF privind intervenţia în Gaza: Rămâneți pregătiți. Ordinul va fi emis în curând

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Photo source: IDF
Photo source: IDF

Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, le-a spus astăzi soldaților IDF care sunt mobilizati de-a lungul ''Frontului din Sud'': "Rămâneți pregătiți. Ordinul va fi emis în curând".

Ministrul apărării, Yoav Gallant, a vizitat joi sudul Israelului și s-a întâlnit cu militarii care sunt mobilizati la granița cu Gaza, potrivit The Jerusalem Post.

,,Ne concentrăm în primul rând pe... înfrângerea Hamas", a declarat Gallant. ,,Am condus soldați în bătălii timp de 45 de ani. Sunt responsabil pentru securitate. Am fost responsabil pentru aceasta în ultimele două săptămâni - chiar și în vremuri dificile, sunt responsabil pentru a aduce [Israelul] la victorie", a spus Ministrul israelian al Apărării.

Gallant a mai precizat că IDF se pregătește pentru un angajament pe termen lung cu inamicii Israelului, spunând "Nu vorbim despre o campanie [militară] scurtă - vorbim despre o campanie prelungită".

Ministrul israelian al Apărării a făcut apoi referire la amenințarea de securitate generată de Hezbollah la granița cu Libanul.

,,Hezbollah încearcă să sfideze statul Israel și IDF și au desfășurat [forțe] în formațiuni defensive puternice. Forța întregului IDF... este la dispoziția noastră. Suntem în alertă, iar dacă Hezbollah vrea să pornească un război, ar trebui să se uite mai întâi la fotografiile din orașul Gaza", a spus Gallant.

La scurt timp după aceste declarații, o nouă ploaie de rachete a fost lansată spre nordul Israelului. Sirenele au sunat în orașele Even Menachem, Shomera, Abirim și Fassuta.

Hezbollah trimite un mesaj de ameninţare către Israel


Organizația libaneză Hezbollah și-a avertizat miercuri Israelul că este "de mii de ori mai puternică" decât înainte, în timp ce luptătorii săi au făcut schimb de focuri la graniță cu forțele israeliene, în cadrul unor violențe alimentate de războiul dintre Hamas și Israel.

Statele Unite au avertizat Iranul, care susține Hezbollah și gruparea palestiniană Hamas, să nu se implice în criză și au desfășurat două portavioane care, potrivit acestora, au ca scop să descurajeze orice stat sau actor non-statal care încearcă să escaladeze războiul.

Oficialul Hezbollah Hashem Safieddine, într-un discurs ținut în fața a mii de susținători, a declarat că președintele american Joe Biden, premierul israelian Benjamin Netanyahu și "europenii rău intenționați" ar trebui să fie atenți.

"Răspunsul la greșeala pe care ați putea să o faceți cu rezistența noastră va fi răsunător", a spus el.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel