Soldat american, ucis într-un atac din interior

Un soldat american a fost ucis în sudul Afganistanului, în urma unui atac care pare sa fi venit din interior, a anunţat sâmbătă misiunea NATO Resolute Support, într-o declaraţie preluată de agenţiile internaţionale de presă.

Alţi doi militari din SUA au fost răniţi, dar sunt în stare stabilă.

Talibanii afgani au comunicat, potrivit Reuters, că un membru al forţelor de securitate afgane a deschis focul asupra militarilor americani în provincia Uruzgan din sudul Afganistanului şi a făcut mai multe victime - patru morţi şi un număr neprecizat de răniţi. Aşa-numite atacuri 'green-on-blue' - ale militarilor afgani împotriva aliaţilor din NATO - au mai avut loc de multe ori, dar în ultimii ani cu frecvenţă mai redusă, observă Reuters.

Un raport al Pentagonului de luna trecută înregistra anul acesta şi 47 de incidente 'green+on-green', ale unor soldaţi afgani împotriva propriilor camarazi. Forţele coaliţiei internaţionale au luat măsuri suplimentare de protecţie, inclusiv însoţirea unităţilor la instrucţie de către unităţi speciale cunoscute ca 'guardian angels' (îngeri păzitori).

Anul trecut, Statele Unite şi-au sporit efectivele din Afganistan cu mii de militari.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel