Soldații ucraineni au bombardat un radar rusesc tip Zoopark-1 aflat în zona separatiștilor - Video

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Soldații ucraineni au reperat și bombardat un complex rus de rachete și artilerie, numit Zoopark-1, aflat în teritoriile separatiste din estul Ucrainei.

Regimentul Azov al Gărzii Naționale ucrainene a anunțat că la 23 iunie a fost identificat și localizat un complex radar modern Zoopark-1 aflat în apropierea orașului Gorlivka confiscat de separatiștii susținuți de ruși în 2014, după ce Rusia a anexat Crimeea din Ucraina.

S-a constatat că antena complexului se află într-o poziție de luptă, și regimentul Azov a primit ordin de bomdardare. A fost lansat filmul care arată că complexul radar modern Zoopark-1 a fost grav afectat după mai multe lovituri de artilerie.

Zoopark-1 sau 1L219 este un sistem de radare contra artileriei dezvoltat în comun de către Almaz-Antey pentru Forțele Armate ale Rusiei. Este un radar mobil folosit pentru scanarea electronică și este montat pe un șasiu MT-LBu fiind destinat identificării artileriei inamice. Sistemul poate detecta ținte în mișcare la o distanță de până la 40 de kilometri.
Site-ul Ministerului Apărării al Federației Ruse a declarat că sistemul de radare Zoopark-1 este unul dintre cele mai bune sisteme de recunoaștere și control al tragerilor. Descoperă în timp util locația unității de tragere a inamicului și ajustează focul artileriei. Datorită aplicării noilor sisteme radar, viteza de detectare a țintelor, performanța de calcul și capacitățile totale ale unităților de artilerie au crescut semnificativ.

Vezi și: Rusia va trimite la casat submarinul ucrainean Zaporozhie 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel