Soldații ucraineni au bombardat un radar rusesc tip Zoopark-1 aflat în zona separatiștilor - Video

DefenseRomania Team / 27 iun 2019 / 17:08

Soldații ucraineni au reperat și bombardat un complex rus de rachete și artilerie, numit Zoopark-1, aflat în teritoriile separatiste din estul Ucrainei.

Regimentul Azov al Gărzii Naționale ucrainene a anunțat că la 23 iunie a fost identificat și localizat un complex radar modern Zoopark-1 aflat în apropierea orașului Gorlivka confiscat de separatiștii susținuți de ruși în 2014, după ce Rusia a anexat Crimeea din Ucraina.

S-a constatat că antena complexului se află într-o poziție de luptă, și regimentul Azov a primit ordin de bomdardare. A fost lansat filmul care arată că complexul radar modern Zoopark-1 a fost grav afectat după mai multe lovituri de artilerie.

Zoopark-1 sau 1L219 este un sistem de radare contra artileriei dezvoltat în comun de către Almaz-Antey pentru Forțele Armate ale Rusiei. Este un radar mobil folosit pentru scanarea electronică și este montat pe un șasiu MT-LBu fiind destinat identificării artileriei inamice. Sistemul poate detecta ținte în mișcare la o distanță de până la 40 de kilometri.
Site-ul Ministerului Apărării al Federației Ruse a declarat că sistemul de radare Zoopark-1 este unul dintre cele mai bune sisteme de recunoaștere și control al tragerilor. Descoperă în timp util locația unității de tragere a inamicului și ajustează focul artileriei. Datorită aplicării noilor sisteme radar, viteza de detectare a țintelor, performanța de calcul și capacitățile totale ale unităților de artilerie au crescut semnificativ.

Vezi și: Rusia va trimite la casat submarinul ucrainean Zaporozhie 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy