Soldați americani morți în Războiul din Coreea. Negocieri între Phenian și SUA privind repatrierea

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Foto: Soldați americani în Războiul din Coreea (1950 – 1953)
Foto: Soldați americani în Războiul din Coreea (1950 – 1953)

Responsabili militari americani şi nord-coreeni s-au întâlnit duminică la graniţa dintre cele două Corei pentru a organiza repatrierea rămăşiţelor unor soldaţi americani ucişi în timpul Războiului din Coreea, a relatat agenţia de presă sud-coreeană Yonhap, preluată de AFP. 

Repatrierea rămăşiţelor americanilor care au murit în timpul conflictului din 1950-1953 face parte dintr-un acord semnat între liderul nord-coreean Kim Jong Un şi preşedintele american Donald Trump la întâlnirea lor istorică de luna trecută. 

Discuţiile între militari au început duminică în satul de frontieră Panmunjom, unde a fost semnat armistiţiul Războiului din Coreea, în zona demilitarizată (DMZ), a precizat Yonhap, care citează un oficial sud-coreean. 

În imagini transmise de televiziune s-au putut vedea vehicule cu plăcuţe de înmatriculare ale armatei americane îndreptându-se spre frontiera puternic păzită. Zeci de sicrie menite a transporta rămăşiţele au fost direcţionate în ultimele săptămâni, conform mass-media, spre partea de sud a frontierei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel