Soldați americani morți în Războiul din Coreea. Negocieri între Phenian și SUA privind repatrierea

Tudor Curtifan / 15 iul 2018 / 12:40
Foto: Soldați americani în Războiul din Coreea (1950 – 1953)
Foto: Soldați americani în Războiul din Coreea (1950 – 1953)

Responsabili militari americani şi nord-coreeni s-au întâlnit duminică la graniţa dintre cele două Corei pentru a organiza repatrierea rămăşiţelor unor soldaţi americani ucişi în timpul Războiului din Coreea, a relatat agenţia de presă sud-coreeană Yonhap, preluată de AFP. 

Repatrierea rămăşiţelor americanilor care au murit în timpul conflictului din 1950-1953 face parte dintr-un acord semnat între liderul nord-coreean Kim Jong Un şi preşedintele american Donald Trump la întâlnirea lor istorică de luna trecută. 

Discuţiile între militari au început duminică în satul de frontieră Panmunjom, unde a fost semnat armistiţiul Războiului din Coreea, în zona demilitarizată (DMZ), a precizat Yonhap, care citează un oficial sud-coreean. 

În imagini transmise de televiziune s-au putut vedea vehicule cu plăcuţe de înmatriculare ale armatei americane îndreptându-se spre frontiera puternic păzită. Zeci de sicrie menite a transporta rămăşiţele au fost direcţionate în ultimele săptămâni, conform mass-media, spre partea de sud a frontierei.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy