Șoigu: Zece bombardiere B-52 ale SUA au simulat un atac nuclear împotriva Rusiei. Americanii s-au apropiat la 20 de km de granița rusă

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Un bombardier american B-52, în timpul unui test cu bombă în SUA. Sursă foto: U.S. Air Force
Un bombardier american B-52, în timpul unui test cu bombă în SUA. Sursă foto: U.S. Air Force

Serghei Șoigu, ministrul Apărării de la Moscova, a acuzat SUA că bombardierele americane de tip B-52 au simulat un atac nuclear împotriva Rusiei din direcțiile vest și est. Șoigu spune că avioanele americane s-au apropiat la 20 de kilometri de frontiera Federației Ruse.

Potrivit US News și Reuters, Serghei Șoigu a precizat că bombardierele B-52 americane au simulat un atac în această lună împotriva Federației Ruse.

 

Rușii spun că 10 bombardiere americane B-52 au simulat un atac nuclear împotriva Federației Ruse

 

Un comunicat al Ministerului Apărării de la Moscova, citat de sursele menționate, precizează că incidentul ar fi avut loc în timpul unor secvențe din cadrul exercițiilor militare Global Thunder.

„Zece bombardiere strategice americane de tip B-52 au simulat un atac nuclear împotriva Federației Ruse din direcțiile vest și est”, precizează comunicatul rușilor.

Ministerul Apărării de la Moscova mai precizează că bombardierele americane s-au apropiat la 20 de kilometri de granița Rusiei.

Totodată, Serghei Șoigu a mai subliniat că bombardierele strategice americane au efectuat 30 de zboruri în apropiere de Rusia, doar în această lună. Potrivit acestuia, e de 2.5 ori mai mult decât aceeași perioadă a anului trecut. 

Serghei Șoigu s-a plâns că bombardierele americane au simulat o lovitură nucleară împotriva Rusiei.

 

Tensiunile dintre SUA și Federația Rusă sunt tot mai mari

 

Sursa citată precizează că acuzația Moscovei are loc într-un moment în care tensiunile între Washington și Moscova pe dosarul Ucraina sunt foarte mari. Mai multe surse oficiale ale SUA și-au exprimat îngrijorarea cu privire la o posibilă invazie militară a Federației Ruse în Ucraina.

Amintim că în aceste zile Kirilo Budanov, şeful Direcției Principale de Informații (GUR) din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării, a declarat că Rusia are peste 92.000 de soldaţi desfăşuraţi în jurul graniţelor Ucrainei şi se pregăteşte pentru un atac până la sfârşitul lunii ianuarie sau începutul lunii februarie.

De partea cealaltă Federația Rusă respinge aceste acuze și spune că e victima unei campanii de dezinformare care are ca scop provocarea de panică și care ascunde de fapt acțiuni agresive ale Ucrainei. Moscova acuză Occidentul de instrumentarea acestei „cruciade împotriva Federației Ruse”.

CITEȘTE ȘI: Pe fondul temerilor privind o potențială invazie rusă, SUA iau în calcul să trimită Ucrainei rachete Stinger și elicoptere Mi-17

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel