Slovacia va achiziţiona 14 avioane de luptă americane F-16 pentru 1,6 miliarde de euro

Cristian Soare / 11 iul 2018 / 17:44
F-16 Block 70
F-16 Block 70

Guvernul slovac a aprobat miercuri achiziţia a 14 avioane de luptă americane F-16 Block 70/72 pentru 1,6 miliarde de euro, ce vor înlocui aparatele MiG-29 de concepţie sovietică învechite, transmite AFP.

''Pe baza unor analize aprofundate, am ales soluţia cea mai bună'', a declarat ministrul apărării, Peter Gajdos, într-un comunicat.

Ministrul a precizat că avioanele americane corespund cel mai bine cerinţelor Slovaciei şi sunt ''fără egal în ce priveşte preţul''.

Valoarea contractului se ridică la aproape 1,6 miliarde de euro şi include instruire, muniţii şi logistică, a precizat şeful guvernului slovac, Peter Pellegrini.

Guvernul său a ales oferta americană în detrimentul celei suedeze de aparate JAS-39 Gripen

Ministrul apărării a explicat că acordul cu administraţia americană era pregătit să fie semnat, în timp ce guvernul suedez dorea ca termenii să fie negociaţi doar după încheierea contractului. 

Acelaşi model de F-16 va fi achiziţionat şi de Bahrain

Lockheed Martin a primit un contract masiv de 1,12 miliarde de dolari de la Guvernul SUA pentru a produce 16 modele avansate de F-16 Block 70 pentru Bahrain. Asta înseamnă că Royal Bahraini Air Force va fi primul client care va achiziționa F-16 Block 70, care este cea mai nouă și mai avansată configurație a producției F-16 a lui Lockheed Martin

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy