Slovacia va achiziţiona 14 avioane de luptă americane F-16 pentru 1,6 miliarde de euro

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:
F-16 Block 70
F-16 Block 70

Guvernul slovac a aprobat miercuri achiziţia a 14 avioane de luptă americane F-16 Block 70/72 pentru 1,6 miliarde de euro, ce vor înlocui aparatele MiG-29 de concepţie sovietică învechite, transmite AFP.

''Pe baza unor analize aprofundate, am ales soluţia cea mai bună'', a declarat ministrul apărării, Peter Gajdos, într-un comunicat.

Ministrul a precizat că avioanele americane corespund cel mai bine cerinţelor Slovaciei şi sunt ''fără egal în ce priveşte preţul''.

Valoarea contractului se ridică la aproape 1,6 miliarde de euro şi include instruire, muniţii şi logistică, a precizat şeful guvernului slovac, Peter Pellegrini.

Guvernul său a ales oferta americană în detrimentul celei suedeze de aparate JAS-39 Gripen

Ministrul apărării a explicat că acordul cu administraţia americană era pregătit să fie semnat, în timp ce guvernul suedez dorea ca termenii să fie negociaţi doar după încheierea contractului. 

Acelaşi model de F-16 va fi achiziţionat şi de Bahrain

Lockheed Martin a primit un contract masiv de 1,12 miliarde de dolari de la Guvernul SUA pentru a produce 16 modele avansate de F-16 Block 70 pentru Bahrain. Asta înseamnă că Royal Bahraini Air Force va fi primul client care va achiziționa F-16 Block 70, care este cea mai nouă și mai avansată configurație a producției F-16 a lui Lockheed Martin

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel