Sistemul rusesc Buk-M3 a doborât drone în regiunea Kursk, în timpul unui exercițiu

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Sistemele de rachete sol-aer Buk-M3 au executat exerciții de doborâre a unor drone utilizate pentru spionaj, cu rază lungă de acțiune. Exercițiile au avut loc în Regiunea Kursk, anunță biroul de presă al districtului militar de vest al Rusiei.

Țintele au fost detectate la o distanță de 15 kilometri. Capacitatea de lansare a permis doborârea a patru ținte simultan, se arată în comunicatul citat de TASS. La aceste trageri au participat peste 600 de militari și peste 20 de vehicule militare.

Sistemul de rachete sol-aer Buk-M3 este proiectat pentru a intercepta toate tipurile de rachete de croazieră și ținte aeriene. Lansatorul Buk-M3 este capabil să transporte 12 rachete, în timp ce versiunile anterioare puteau transporta 8. Față de varianta anterioară, noul model oferă un nivel mai ridicat de precizie, mai scrie sursa citată.

Citește și: Doborârea avionului Il-76 în Luhansk. Ucraina admite că s-a răzbunat şi l-a ucis pe Oleg Anashchenko, fost comandant al forțelor separatiste

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel