Sistemul HIMARS în acţiune: Forțele Armate Ucrainene au lovit o bază de antrenament a armatei ruse (Foto/Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Centrul Național de Rezistență din Ucraina, departament din cadrul Forţelor pentru Operaţii Speciale, a publicat imagini cu momentul în care este distrusă o bază militară de antrenament a forţelor ruse de ocupaţie. Baza, aflată în sudul regiunii ucrainene Herson, a fost lovită cu ajutorul unui sistem M142 HIMARS. Informațiile despre prezența trupelor ruse în această bază au fost furnizate de ucrainenii din teritoriile ocupate temporar.

Forțele Armate Ucrainene au tras asupra militarilor ruşi în timp ce aceștia se pregăteau să participe la un exerciții de antrenament. Astfel, prima lovitură HIMARS a ucis 8 militari și a rănit alți 4.

Restul soldaților ruși care au supraviețuit au fost preluaţi de un vehicul militar și au fugit de la fața locului, ascunzându-se într-un hangar. Dar, sistemul HIMARS nu a putut fi păcălit -  militarii ruşi au fost localizaţi a doua oară.

Youtube video image

Pierderile înregistrate în rândul trupelor rusești urmează să fie stabilite cu exactitate. Centrul pentru Rezistență Națională din Ucraina mulțumește populației din teritoriile temporar ocupate pentru informațiile oferite și solicită informații suplimentare privind mișcările și desfășurarea de trupe ruse.

,,Forțele Armate Ucrainene au efectuat atacuri țintite asupra unităților inamice care au decis să efectueze exerciții pe teritoriile ucrainene ocupate. Pierderile exacte în rândul personalului forțelor ruse de ocupație sunt în curs de clarificare", se arăta într-un comunicat de presă.

Acest poligon militar de antrenament este situat la 50 de kilometri de linia frontului, în apropierea satului Primorske.

Reamintim că lansatoarele de rachete HIMARS ale armatei ucrainene au lovit recent infanteria rusă pe insula Giarîlgaci din regiunea Herson.

La momentul respectiv, Forţele Armate Ucrainene au prezentat, într-un scurt material video, momentul în care zeci de militari ruşi și mai multe vehicule militare au fost lovite cu o rachete lansată dintr-un sistem HIMARS.

De asemenea, zilele trecute, artileria ucraineană a lovit elemente ale sistemului rusesc de apărare aeriană S-300V, desfăşurate în regiunea Herson.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel