Sistemele HIMARS în acţiune (Video): Forţele Armate Ucrainene au atacat poziţiile infanteriei ruse de pe insula Giarîlgaci

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
O rachetă GMLRS lovește infanteria rusă pe insula Giarîlgaci . Iulie-august 2023. Sursa Foto: o captură foto dintr-o înregistrare video realizată de Serviciul de Stat al Gărzii de Frontieră din Ucraina.
O rachetă GMLRS lovește infanteria rusă pe insula Giarîlgaci . Iulie-august 2023. Sursa Foto: o captură foto dintr-o înregistrare video realizată de Serviciul de Stat al Gărzii de Frontieră din Ucraina.

Lansatoarele de rachete HIMARS ale armatei ucrainene au lovit infanteria rusă de pe insula Giarîlgaci din regiunea Herson. Forţele Armate Ucrainene au prezentat, într-un scurt material video, momentul în care zeci de militari ruşi și mai multe vehicule militare au fost lovite cu o rachete lansată dintr-un sistem HIMARS. Centrul Național de Rezistență, parte a Serviciului Militar ucrainean de Informaţii (GUR), a publicat o înregistrare video care arată că trupele rusești încearcă să își consolideze pozițiile pe insula Giarîlgaci.

Centrul Național de Rezistență a precizat că forțele armate ucrainene lovesc cu precizie forţelor ruse de ocupaţie. Înregistrarea video arată formarea a cinci unități de infanterie rusești pe insulă.

Youtube video image


Forțele Armate Ucrainene au lovit fiecare dintre aceste unităţi ale trupelor ruse de ocupaţie cu rachete HIMARS. După cum se poate observa, trupele ruse au încercat să se ascundă într-o zonă forestieră și în tranșee de, dar o rachetă i-a lovit direct.

Distanța de la insula Giarîlgaci până la cele mai apropiate teritorii controlate de Ucraina este de 70 km. Insula se află la aproximativ 60 km de țărm. Giarîlgaci cea mai mare insulă care aparţine de teritoriul Ucraineni. Aceasta este situată în Golful Karkinit din Marea Neagră.

Din punct de vedere administrativ, insula Giarîlgaci aparține raionului Skadovsk din regiunea Herson. Întregul teritoriu al insulei și o parte din zona de apă adiacentă fac parte din Parcul Național Natural Giarîlgaci. 

În luna mai, Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei a raportat că forţele ruse de ocupaţie au legat insula Giarîlgaci de partea continentală ocupată a regiunii Herson, în apropiere de satul Lazurne, acoperind trecerea spre insula cu nisip.

Trupele ruse au făcut acest lucru pentru a utiliza mai intens zona parcului național în scopuri militare. În special, pe insulă a fost amenajat un teren destinat pregătirii şi instruirii militare.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel