Sistemul antirachetă S-400 din Siria a fost complet inutil chiar și împotriva avioanelor F-16 israeliene

Eduard Pascu / 20 noi 2019 / 13:37

În ciuda desfășurării în Siria a sistemelor S-300 de apărare aeriană împotriva rachetelor, cu radarele lor puternice, acestea au arătat o ineficiență completă în raport chiar și cu avioanele F-16, care au lansat o serie de atacuri noaptea trecută asupra capitalei siriene, fără ca sistemele să le depisteze, transmite avia.pro.

Potrivit unor rapoarte, avioane israeliene F-16 au atacat dinspre Libanul vecin, care se află la mai puțin de 240 de kilometri de zona unde este poziționat sistemul rusesc S-400 și la mai puțin de 210 kilometri de locația sistemului sirian S-300.

Având în vedere faptul că aviația militară israeliană a lansat atacul în mai multe serii, calculele de apărare aeriană anti-rachetă nu au putut remarca intențiile agresive ale avioanelor F-16 care veneau din spațiul aerian libanez și, prin urmare, experții și-au pus multe întrebări cu privire la aceste sisteme de apărare aeriană.

Este de remarcat faptul că o serie de surse au raportat că sistemul S-300 sirian ar fi fost folosit pentru a respinge atacurile avioanelor israeliene, dar experții spun că astfel de argumente sunt eronate, mai precizează sursa citată.

 

Vezi și: Update. Israelul a bombardat obiective de lângă Damasc - Video

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy