Sistemul antirachetă S-400 din Siria a fost complet inutil chiar și împotriva avioanelor F-16 israeliene

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

În ciuda desfășurării în Siria a sistemelor S-300 de apărare aeriană împotriva rachetelor, cu radarele lor puternice, acestea au arătat o ineficiență completă în raport chiar și cu avioanele F-16, care au lansat o serie de atacuri noaptea trecută asupra capitalei siriene, fără ca sistemele să le depisteze, transmite avia.pro.

Potrivit unor rapoarte, avioane israeliene F-16 au atacat dinspre Libanul vecin, care se află la mai puțin de 240 de kilometri de zona unde este poziționat sistemul rusesc S-400 și la mai puțin de 210 kilometri de locația sistemului sirian S-300.

Având în vedere faptul că aviația militară israeliană a lansat atacul în mai multe serii, calculele de apărare aeriană anti-rachetă nu au putut remarca intențiile agresive ale avioanelor F-16 care veneau din spațiul aerian libanez și, prin urmare, experții și-au pus multe întrebări cu privire la aceste sisteme de apărare aeriană.

Este de remarcat faptul că o serie de surse au raportat că sistemul S-300 sirian ar fi fost folosit pentru a respinge atacurile avioanelor israeliene, dar experții spun că astfel de argumente sunt eronate, mai precizează sursa citată.

 

Vezi și: Update. Israelul a bombardat obiective de lângă Damasc - Video

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel