Update. Israelul a bombardat obiective de lângă Damasc - Video

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Apărarea antiaeriană siriană a ripostat la un "puternic atac" al aviaţiei israeliene şi a doborât mai multe rachete israeliene în apropiere de Damasc, a informat miercuri agenţia oficială de presă Sana, preluată de France Presse, transmite Agerpres.

Update

Armata israeliană a revendicat miercuri dimineaţă o serie de atacuri aeriene 'de mare amploare' împotriva unor ţinte militare din Siria, 'drept răspuns' la tirurile de rachete din urmă cu o zi, relatează AFP. Sistemul de apărare israelian a interceptat marţi patru rachete trase dinspre Siria 'de elemente iraniene' în direcţia nordului Israelului.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a relatat despre primele lovituri aeriene întreprinse de Israel ca represalii în cursul zilei.

Miercuri dimineaţă, armata israeliană a revendicat noi atacuri, de 'mare amploare', împotriva unor poziţii ale regimului sirian şi ale forţelor iraniene Al-Qods în Siria. 'Pe cel care ne loveşte îl vom lovi! Este ceea ce am făcut în această noapte împotriva unor ţinte militare ale forţelor Al-Qods iraniene şi a unor ţinte militare siriene în Siria', a declarat prim-ministrul Benjamin Netanyahu.

Avioane de vânătoare israeliene au lovit 'o duzină de ţinte militare', printre care depozite şi centre de comandă militare, şi au 'distrus' baterii de apărare, a indicat armata.

'A fost scurt şi foarte intens', a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al armatei, Jonathan Conricus, precizând că 'ţinta principală a fost ''edificiul de sticlă'' situat în perimetrul militar al aeroportului internaţional din Damasc'. 'Este vorba despre principalul imobil care le serveşte Gardienilor Revoluţiei (...) pentru a coordona transportul de material militar al Iranului în Siria şi mai departe', a adăugat purtătorul de cuvânt.

Armata israeliană a dat asigurări că loviturile din Siria 'nu au făcut victime' şi că 'toţi piloţii au revenit teferi la bază'.


Știrea inițială

 

La ora locală 01:20 (23:20 GMT), "avioane de război israeliene au lansat un număr de rachete în apropiere de Damasc. Apărarea noastră antiaeriană a răspuns la acest puternic atac, a interceptat rachete ostile şi a fost în măsură să distrugă cea mai mare parte" a acestor rachete, a transmis Sana, citând o sursă militară.

Atacul a avut loc la sud de Damasc, potrivit aceleiaşi surse. Un corespondent AFP la Damasc a auzit mai multe explozii puternice.

Incidentul survine la o zi după bombardamente efectuate de Israel în Siria în apropiere de Damasc, "ca răspuns la tiruri de rachete venite din această ţară aflată în război", a declarat un ONG, în timp ce media de stat au relatat despre "explozii" auzite lângă aeroportul capitalei.

De la începutul conflictului sirian în 2011, Israelul a efectuat mai multe raiduri în Siria împotriva regimului de la Damasc, dar şi a aliaţilor săi, Iranul şi Hezbollahul libanez, inamici ai statului israelian.

Declanşat de reprimarea unor manifestaţii de către puterea lui Bashar al-Assad, conflictul din Siria a devenit mai complex odată cu implicarea puterilor străine. El a făcut peste 370.000 de morţi şi milioane de persoane strămutate şi refugiaţi.

 

 

 

Vezi și: Rachete lansate spre Israel, interceptate de Iron Dome

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel