Update. Israelul a bombardat obiective de lângă Damasc - Video

Eduard Pascu / 20 noi 2019 / 09:30

Apărarea antiaeriană siriană a ripostat la un "puternic atac" al aviaţiei israeliene şi a doborât mai multe rachete israeliene în apropiere de Damasc, a informat miercuri agenţia oficială de presă Sana, preluată de France Presse, transmite Agerpres.

Update

Armata israeliană a revendicat miercuri dimineaţă o serie de atacuri aeriene 'de mare amploare' împotriva unor ţinte militare din Siria, 'drept răspuns' la tirurile de rachete din urmă cu o zi, relatează AFP. Sistemul de apărare israelian a interceptat marţi patru rachete trase dinspre Siria 'de elemente iraniene' în direcţia nordului Israelului.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a relatat despre primele lovituri aeriene întreprinse de Israel ca represalii în cursul zilei.

Miercuri dimineaţă, armata israeliană a revendicat noi atacuri, de 'mare amploare', împotriva unor poziţii ale regimului sirian şi ale forţelor iraniene Al-Qods în Siria. 'Pe cel care ne loveşte îl vom lovi! Este ceea ce am făcut în această noapte împotriva unor ţinte militare ale forţelor Al-Qods iraniene şi a unor ţinte militare siriene în Siria', a declarat prim-ministrul Benjamin Netanyahu.

Avioane de vânătoare israeliene au lovit 'o duzină de ţinte militare', printre care depozite şi centre de comandă militare, şi au 'distrus' baterii de apărare, a indicat armata.

'A fost scurt şi foarte intens', a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al armatei, Jonathan Conricus, precizând că 'ţinta principală a fost ''edificiul de sticlă'' situat în perimetrul militar al aeroportului internaţional din Damasc'. 'Este vorba despre principalul imobil care le serveşte Gardienilor Revoluţiei (...) pentru a coordona transportul de material militar al Iranului în Siria şi mai departe', a adăugat purtătorul de cuvânt.

Armata israeliană a dat asigurări că loviturile din Siria 'nu au făcut victime' şi că 'toţi piloţii au revenit teferi la bază'.


Știrea inițială

 

La ora locală 01:20 (23:20 GMT), "avioane de război israeliene au lansat un număr de rachete în apropiere de Damasc. Apărarea noastră antiaeriană a răspuns la acest puternic atac, a interceptat rachete ostile şi a fost în măsură să distrugă cea mai mare parte" a acestor rachete, a transmis Sana, citând o sursă militară.

Atacul a avut loc la sud de Damasc, potrivit aceleiaşi surse. Un corespondent AFP la Damasc a auzit mai multe explozii puternice.

Incidentul survine la o zi după bombardamente efectuate de Israel în Siria în apropiere de Damasc, "ca răspuns la tiruri de rachete venite din această ţară aflată în război", a declarat un ONG, în timp ce media de stat au relatat despre "explozii" auzite lângă aeroportul capitalei.

De la începutul conflictului sirian în 2011, Israelul a efectuat mai multe raiduri în Siria împotriva regimului de la Damasc, dar şi a aliaţilor săi, Iranul şi Hezbollahul libanez, inamici ai statului israelian.

Declanşat de reprimarea unor manifestaţii de către puterea lui Bashar al-Assad, conflictul din Siria a devenit mai complex odată cu implicarea puterilor străine. El a făcut peste 370.000 de morţi şi milioane de persoane strămutate şi refugiaţi.

 

 

 

Vezi și: Rachete lansate spre Israel, interceptate de Iron Dome

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy