Sistemele de apărare rusești au doborât trei drone, într-un atac asupra bazei Hmeymim

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Baza aeriană rusă Hmeimim din Siria, sursă foto: Ministerul Apărării din Rusia
Baza aeriană rusă Hmeimim din Siria, sursă foto: Ministerul Apărării din Rusia

Sistemele de apărare aeriană ale bazei rusești de la Hmeymim din Siria au doborât trei drone în cursul zilei de ieri. Ministerul Apărării de la Moscova a precizat într-un comunicat că nimeni nu a fost rănit și nici nu există pagube.

Agenția de presă Tass, care citează Ministerul Apărării, anunță că în cursul zilei de „19 ianuarie 2020, după lăsarea întunericului, sistemele de apărare aeriană ale Rusiei de la Baza Aeriană Hmeymim au detectat trei drone care se apropiau către obiectivul militar rus din direcția nord-est”.

Potrivit rușilor dronele au fost doborâte de sistemele de apărare, fără ca nimeni să fie rănit ori să se înregistreze pagube materiale. Sursa citată nu precizează care ar fi originea dronelor.

Informația este preluată și de agenția de presă siriană Sana care precizează că dronele care au atacat baza aerienă a Rusiei din Siria au fost lansate din nordul țării.

Amintim că Baza Aeriană rusă de la Hmeymim este vizată des de atacuri. În cursul anului trecut, doar în luna mai, sistemele bazei au respins două atacuri cu rachete care au fost revendicate de rebelii ce luptă împotriva lui Assad. La fel ca și acum, nu s-au înregistrat pagube asupra obiectivului rus.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel