Sistem S-400. Turcia trimite militari în Rusia pentru a începe pregătirile

Darius Muresan |
Data publicării:

Turcia va începe pregătirile pentru desfășurarea sistemelor de rachete de S-400. Angaka estimează că desfășurarea va fi completă în octombrie 2019.

Ministrul turc al Apărării Hulusi Akar a precizat în urmă cu câteva zile că îngrijorările SUA și NATO cu privire la achiziționarea rachetelor din Rusia sunt nefondate, informează janes.com.

Într-un interviu acordat agenției de stat Anatolia, ministrul Akar a transmis că mai mulți militari turci vor fi trimiși în Rusia, începând cu anul 2019, pentru instruire în ceea ce privește sistemul S-400.

Ministrul a mai adăugat că Turcia s-a orientat către sistemul rusesc după ce negocierile cu SUA privind sistemul Patriot au eșuat.

Rusia va începe livrarea către Turcia a sistemului avansat de apărare antiaeriană S-400 în 2019. Statele Unite şi-au exprimat îngrijorarea că planificarea de către Turcia, stat membru al NATO, a desfăşurării sistemului fabricat de ruşi S-400 ar reprezenta un risc pentru securitatea mai multor arme de fabricaţie americană utilizate de Turcia, inclusiv avionul de luptă F-35.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel