Sistem S-400. Turcia trimite militari în Rusia pentru a începe pregătirile

Darius Muresan / 30 oct 2018 / 23:16

Turcia va începe pregătirile pentru desfășurarea sistemelor de rachete de S-400. Angaka estimează că desfășurarea va fi completă în octombrie 2019.

Ministrul turc al Apărării Hulusi Akar a precizat în urmă cu câteva zile că îngrijorările SUA și NATO cu privire la achiziționarea rachetelor din Rusia sunt nefondate, informează janes.com.

Într-un interviu acordat agenției de stat Anatolia, ministrul Akar a transmis că mai mulți militari turci vor fi trimiși în Rusia, începând cu anul 2019, pentru instruire în ceea ce privește sistemul S-400.

Ministrul a mai adăugat că Turcia s-a orientat către sistemul rusesc după ce negocierile cu SUA privind sistemul Patriot au eșuat.

Rusia va începe livrarea către Turcia a sistemului avansat de apărare antiaeriană S-400 în 2019. Statele Unite şi-au exprimat îngrijorarea că planificarea de către Turcia, stat membru al NATO, a desfăşurării sistemului fabricat de ruşi S-400 ar reprezenta un risc pentru securitatea mai multor arme de fabricaţie americană utilizate de Turcia, inclusiv avionul de luptă F-35.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy