Sistem autonom de detectare a minelor maritime prezentat la expoziția DSEI 2019 din Japonia

Eduard Pascu |
Data publicării:

Compania japoneză IHI a prezentat, la expoziția de apărare DSEI 2019, care are loc în perioada 18-20 noiembrie, la Chiba, Japonia, un sistem autonom de detectare a minelor subacvatice transmite Jane.

Sistemul, care este format din două vehicule fără pilot, este proiectat pentru a identifica, prelucra, clasifica și transmite informații despre „obiecte asemănătoare minelor, către nava-mamă".

Elementul principal al acestui sistem este un vehicul subacvatic autonom care are o lungime de 5 metri (AUV) și care poate atinge o viteză maximă de 4 kt. Acesta are o autonomie de până la 24 de ore și poate funcționa la adâncimi de 200 m, 600 m sau 3.000 m, în funcție de configurație.

În configurația sa standard, AUV, cântărește 990 kg și are un diametru de 690 mm. Acesta este echipat cu un sonar de scanare laterală, un sonar cu mai multe fascicule și o cameră video digitală, dar sunt disponibile și sisteme suplimentare și alți senzori în funcție de cerință. Navigarea este activată printr-o combinație de GPS / INS și Doppler Velocity Log (DVL), precum și de sisteme pe unde ultra-scurte.

După detectarea unei potențiale mine, AUV transmite automat datele colectate - inclusiv imagini ale obiectului, precum și locația exactă a acestuia - printr-un modem acustic la cea de a doua componentă a sistemului, un vehicul semi-submersibil de suprafață autonom (ASV) care este echipat cu o un antena periscop și care apoi transmite datele către „vasul mamă” prin LAN wireless.

Vezi și: Japonia a lansat la apă submarinul Toryu (SS 512), primul din lume echipat cu baterii lithium-ion

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel