Siria: Forțele lui Assad continuă cuceririle și se află aproape de ultimul mare bastion al rebelilor

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Forţele regimului sirian au avansat spre oraşul Maaret al-Noomane, un obiectiv-cheie din nord-vestul ţării, după lupte cu rebelii şi jihadiştii care au făcut 23 de morţi, a anunţat Observatorul sirian pentru dreptul omului (OSDO).

Potrivit OSDO, forţele Damascului au cucerit două sate, Deir Sharqi şi Deir Gharbi, situate în provincia Idlib, şi se află în prezent la patru kilometri de Maaret al-Noomane.

Acest oraş controlat de jihadişti este una din cele mai importante localităţi din regiunea respectivă, ultimul mare bastion care scapă autorităţii Damascului şi unul din obiectivele-cheie ale regimului.

"Deir Sharqi şi Deir Gharbi sunt cheia spre cucerirea Maaret al-Noomane", a subliniat organizaţia neguvernamentală.

Luptele pentru cucerirea celor două sate, situate la sud de Maaret al-Noomane, au făcut şapte morţi printre forţele regimului şi 16 morţi în rândurile jihadiştilor şi rebelilor, potrivit OSDO.

Directorul organizaţiei neguvernamentale, Rami Abdel Rahmane, notează Agerpres, a raportat că forţele preşedintelui Bashar Al-Assad pot în prezent să lanseze atacuri cu obuze asupra Maaret al-Noomane de pe dealurile situate în aceste sate.

Forţele regimului, sprijinite de aviaţia rusă, şi-au intensificat, din decembrie, atacurile în sudul provinciei Idlib.

De la această dată, peste 358.000 de persoane au fost strămutate în nord-vestul Siriei, în majoritate femei şi copii, potrivit statisticilor Organizaţiei Naţiunilor Unite.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel