Siria, arme chimice. Rusia avansează un nou scenariu privind acuzele

Tudor Curtifan |
Data publicării:
assad putin
assad putin

Rusia a transmis vineri că se aşteaptă la un raport al Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) care acuză Damascul de folosirea armelor chimice în regiunea Ghouta de Est din Siria, cu câteva zile înaintea unei reuniuni a acestui organism care urmăreşte întărirea puterilor sale, relatează AFP. 

OIAC a anunţat în mai că a finalizat prelevarea unor eşantioane în oraşul sirian Douma, locul unde la 7 aprilie a avut loc un presupus atac chimic, iar concluziile experţilor ar urma să fie făcute publice săptămâna viitoare, potrivit directorului general al organizaţiei, Ahmet Uzumcu. 

Acest presupus atac, care a făcut cel puţin 40 de morţi, conform echipelor de salvare, a fost imputat de Occident regimului lui Bashar al-Assad şi a declanşat atacuri ale Washingtonului, Parisului şi Londrei asupra instalaţiilor regimului sirian. În ceea ce le priveşte, Moscova şi Damas au spus că este vorba de o 'înscenare'. 

"Este evident că un nou raport acuzator, plin de probe false, este pe cale de a fi pregătit", a afirmat vineri un înalt responsabil al armatei ruse, generalul Igor Kirillov, într-o conferinţă de presă. 

"Misiunea specială a OIAC îşi desfăşoară ancheta aşa cum vrea ea", a spus generalul Kirillov, adăugând că această investigaţie "nu are nimic de-a face nici cu obiectivitatea, nici cu imparţialitatea". 

Această declaraţie survine în contextul în care este prevăzută o reuniunea specială a OIAC la 26 şi 27 iunie la Haga, în urma unei solicitări a Londrei pentru întărirea puterilor organizaţiei. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel