Siria: Armata rusă continuă provocările la adresa militarilor americani (Foto/Video) Convoi de blindate ale US Army, lovit de un transportor blindat rusesc

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Interesul militarilor ruşi de a se face cât mai remarcaţi în Siria, a dus, din nou, în mai puţin de două săptămâni, la apariţia unui incident între un convoi militar rusesc şi unul al armatei americane. Incident, care după cum se poate observa şi în materialul video ataşat, a fost provocat în mod intenţionat de militarii ruşi.

Pe 30 iunie, canalul rusesc de Telegram ’’Reversul Medaliei’’ a publicat un nou material video cu un recent accident rutier între unu convoi militar al US Army și vehiculele Poliției Militare Ruse care patrulează într-o regiune de nord-est a Siriei.

În materialul video ataşat mai jos poate fi observat un convoi de vehicule militare MaxxPro MRAB al US Army a cărui deplasare a fost oprită de un convoi de vehicule al Poliţie Militare Ruse. După poziţia în care se află transportor blindat BTR-82 al Poliției Militare Ruse, rezultă că militarii ruşi au recurs la manevre provocatoare, încercând să taie calea unui vehicul militar MaxxPro al US Army.

Din câte se pare observa, interesul militarilor ruşi de a se face cât mai remarcaţi faţă de militarii americani a provocat un accident rutier – transportorul blindat rus BTR-82 a acroşat uşor un vehicul militar MaxxPro al US Army.

Canalul de Telegram care a postat acest scurt material video, nu precizează dată la care acest incident a avut loc şi nici locul.

Astfel de accidente au devenit tot mai frecvente în ultimii doi ani și sunt de obicei rezultatul unei coordonări slabe între forțele americane și cele rusești care operează în nord-estul Siriei – ruşii recurgând de cele mai multe ori la provocări.

Pe 21 iunie, o unitate a Poliției Militare Ruse – care efectuează misiuni de patrulare  în nord-estul Siriei – a blocat în mod intenţionat trecerea unui convoi militar al coaliției internaționale condusă de SUA, în apropiere de oraşul sirian Tell Tamra.

La momentul respectiv, o patrulă a poliţiei militare ruse, care oferă suport militar forţelor armate ale regimului Bashar al-Assad, a surprins momentul în care un convoi militar al armatei SUA – compus din vehicule blindate MaxxPro și Oshkosh M-ATV – se deplasa pe un tronson al autostrăzii M-4 şi a decis că înaintare acestui trebui împiedicată. Militarii ruşi au motivat că au recurs la acesta procedură pentru că militarii americani urmau să intre în perimetrul lor de activitate.

 

Nu este un incident izolat. De-a lungul ultimilor ani, militarii ruşi din Siria au recurs la provocări la adresa militarilor SUA

 

Cel mai grav incident de acest fel s-a petrecut anul trecut, moment în care un număr mic de militari americani au fost răniţi într-o interacţiune cu forţe ruseşti în Siria.

DefenseRomania a precizat, la momentul respectiv, că interesul militarilor ruşi de a se face cât mai remarcaţi în Siria, a dus, din nou, la apariţia unui incident între un convoi militar rusesc şi unul al armatei americane. 

Mai multe transportoare blindate ale poliției militare ruse din Siria au încercuit şi hărţuiesc un vehicul de tip MRAP Maxx Pro al forţelor militare americane. La un moment dat, unul dintre vehiculele militare ruse, un transportor blindat BTR-82A, acroşează vehiculul de tip MRAP Maxx Pro al  beretelor verzi americane aflate în misiune de patrulare în nord-vestul Siriei.

Incident a fost provocat în mod intenţionat de militarii ruşi care operează transportoarele blindate ale poliției militare ruse din Siria.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel