Armata rusă continuă provocările la adresa militarilor americani din Siria (Foto/Video) Convoi al armatei SUA, blocat pe autostradă

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Interesul militarilor ruşi de a se face cât mai remarcaţi în Siria, a dus, din nou, la apariţia unui incident între un convoi militar rusesc şi unul al armatei americane. Incident, care după cum se poate observa şi în materialul video ataşat, a fost provocat în mod intenţionat de militarii ruşi.

Începând de ieri, pe reţele socializare, circulă un material video cu momentul în care o unitate a forțelor armate ruse, dislocată în Siria, blochează trecerea unui convoi militar al coaliției internaționale condusă de SUA, în apropiere de oraşul sirian Tell Tamra.

Potrivit informaţiilor care circulă pe mai multe pagini de Twitter, administrate de experţi OSINT, incidentul a avut loc pe un tronson al autostrăzii M-4 din provincia siriană Al-Hasakah.

O patrulă a poliţiei militare ruse, care oferă suport militar forţelor armate ale regimului Bashar al-Assad, a surprins momentul în care un convoi militar al armatei SUA – compus din vehicule blindate MaxxPro și Oshkosh M-ATV – se deplasa pe autostradă şi a decis că înaintare acestui trebui împiedicată. Militarii ruşi au motivat că au recurs la acesta procedură pentru că militarii americani urmau să intre în perimetrul lor de activitate.

Anterior, unele surse au raportat că locuitorii satului sirian Farfara aruncau cu pietre către o patrulă americană care încerca să traverseze satul.

Soldații americani se află în Siria ca parte a operațiunii Combined Joint Task Force – Operation Inherent Resolve (CJTF–OIR). Această operaţiune militară presupune învingerea grupării teroriste Daesh în zonele desemnate din Irak şi Siria şi de a crea condiţiile pentru operaţii ulterioare de stabilitate regională pentru Forţele Democrate Siriene şi pentru Coaliţia Arabă Siriană.

 

Nu este un incident izolat. De-a lungul ultimilor ani, militarii ruşi din Siria au recurs la provocări la adresa militarilor SUA

 

Cel mai grav incident de acest fel s-a petrecut anul trecut, moment în care un număr mic de militari americani au fost răniţi într-o interacţiune cu forţe ruseşti în Siria.

DefenseRomania a precizat, la momentul respectiv, că interesul militarilor ruşi de a se face cât mai remarcaţi în Siria, a dus, din nou, la apariţia unui incident între un convoi militar rusesc şi unul al armatei americane. 

Mai multe transportoare blindate ale poliției militare ruse din Siria au încercuit şi hărţuiesc un vehicul de tip MRAP Maxx Pro al forţelor militare americane. La un moment dat, unul dintre vehiculele militare ruse, un transportor blindat BTR-82A, acroşează vehiculul de tip MRAP Maxx Pro al  beretelor verzi americane aflate în misiune de patrulare în nord-vestul Siriei.

Incident a fost provocat în mod intenţionat de militarii ruşi care operează transportoarele blindate ale poliției militare ruse din Siria.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel