Conflictul din Idlib. Forţele armate siriene ar fi încercat să doboare avioanele de vânătoare F-16 ale Turciei

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Forţele armate siriene ar fi utilizat un sistem de rachete antiaeriene S-200 (cod NATO: Gammon), de provenienţă sovietică, echipat cu rachetă sol-aer cu rază lungă de acțiune, pentru a doborât un avion de vânătoare F-16 al Forțelor Aeriene ale Turciei.

Din câte se pare, forţele armate siriene au tras în direcţia unui avionul F-16, care efectuase mai multe atacuri aeriene asupra poziţiilor lor din regiunea Idlib - nord-vestul Siriei, dar nu au resit să-l doboare, precizează Muraselon News, citat de publicaţia militară Defense Blog.

 

Senzorii F-16 au detectat racheta

 

O rachetă trasă de un sistem S-200 ar fi fost detectată în zbor de senzori avionului F-16, astfel piloţii turci au recurs la manevre pentru a evita să fie loviţi de rachetă, după care s-au întors în siguranță în spațiul aerian turcesc. 

De reamintit că duminică, avioanele turcești F-16 ale Forțelor Aeriene au doborât două bombardieri 24MK2 ale Forțelor Aeriene Siriene, în spaţiul aeriană al provinciei Idlib.

De asemenea, pe 3 martie, un avion F-16 al Forţelor Aeriene Turce a doborât un avion de atac aerian sirian L-39 Albatros, aparţinând Forțelor Aeriene Siriene, tot în provincia Idlib din Siria, unde au loc lupte violente între soldaţi sirieni şi turci.

Duminică, Turcia a lansat o ofensivă militară, numită Operațiunea Shield Spring, în nord-vestul Siriei, pentru a împinge înapoi forțele președintelui sirian Bashar al-Assad. Operațiunea a fost întreprinsa după ce cel puțin 34 de soldați turci au fost uciși și alţi zeci răniți în provincial siriana Idlib, în urma unui atac aerian desfăşurat de armata regimului Assad.

Amintim că, Rusia a refuzat să garanteze siguranța aviației turce, după ce autoritățile siriene au închis spaţiul aerian al provinciei Idlib. Informaţia a fost făcută publică de către șeful Centrului rus pentru reconcilierea părților conflictuale din Siria, Oleg Zhuravlev.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel