Rusia a refuzat să garanteze siguranţa aviației turce în spaţiul aerian al Siriei

S.I. Catalin / 02 Martie 2020 / 08:50

Rusia a refuzat să garanteze siguranța aviației turce, după ce autoritățile siriene au închis spaţiul aerian al provinciei Idlib. Informaţia a fost făcută publică de către șeful Centrului rus pentru reconcilierea părților conflictuale din Siria, Oleg Zhuravlev, relatează TASS.

Potrivit lui Zhuravlev, guvernul sirian a fost obligat să anunțe închiderea spațiului aerian peste Idlib.

Închiderea spațiului aerian pe întreaga parte a nord-vestului Siriei, pentru aeronave și vehicule aeriene fără pilot, a fost anunțată la 1 martie. Comandamentul armatei siriene a notat aeronave care patrud in spatiul aerian vor fi considerate tie inamice si ar trebui distruse.

Situația din Idlib a escaladat în inceputul lunii ianuarie, când armata guvernului sirian a lansat o ofensivă în regiune. În noaptea de 28 februarie, militarii turci au început să lovească pozițiile armatei siriene. Atacurile aeriene au fost un răspuns la atacul armatei siriene asupra unui convoi turc, în regiunea Jebel al-Zawiya, care a ucis 33 de militari turci și a rănit alti 32.

Armata turcă a lansat în Idlib o ofensivă militară denumită operaţiunea 'Scutul Primăverii' şi au loc confruntări directe între trupele turce şi cele siriene. Două avioane de luptă siriene Sukhoi SU-24 au fost doborâte duminică de aviaţia turcă, în timp ce Damascul susţine că Siria la rândul ei a doborât trei drone turceşti. Duminică după-amiază armata turcă a bombardat şi a scos din uz aeroportul militar sirian de la Nayrab, în provincia Alep

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy