Siria acuză SUA că ar fi lansat rachete împotriva Armatei sale. Răspunsul Coaliției

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Siria a acuzat coaliţia internaţională aflată sub comanda SUA că a tras rachete asupra unor poziţii ale armatei sale.

Contactată de AFP, coaliţia a negat că a vizat forţele regimului lui Bashar Al-Assad, afirmând că i-a vizat pe jihadiştii grupării Stat Islamic.

Duminică, ''forţele coaliţiei americane au tras către ora 20:00 (18:00 GMT) mai multe rachete împotriva unor poziţii ale forţelor noastre pe muntele Al-Ghourab, la sud de Al-Soukhna'', provocând doar ''pagube materiale'', a anunţat agenţia, fără alte precizări.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a relatat că forţele coaliţiei poziţionate în regiunea Al-Tanaf au tras ''peste 14 rachete'' asupra unui convoi al forţelor regimului în momentul trecerii sale prin deşert (badiya), în extremul estic al provinciei Homs.

''Grupul era pierdut în mijlocul deşertului la 35 km de baza Al-Tanaf'', unde se aflau trupe americane şi britanice, a declarat pentru AFP directorul OSDO, Rami Abdel Rahman.

În replică, purtătorul de cuvânt american al coaliţiei Ryan Sean a declarat pentru AFP: ''Fals (...) Forţele coaliţiei au întreprins lovituri aeriene de precizie'' împotriva unor jihadişti, inclusiv ''un înalt reprezentant al (grupării) Stat Islamic, Abou al Oumarayan. Responsabilul jihadist'' a dat indicaţii ce reprezentau o ameninţare iminentă pentru forţele coaliţiei'', a adăugat el.

SUA folosesc în general baza Al-Tanaf pentru a întreprinde lovituri aeriene împotriva grupării Stat Islamic. Baza a fost de asemenea folosită în trecut ca tabără de antrenament pentru combatanţii opoziţiei siriene. Anul trecut, au avut loc confruntări între forţele regimului sirian şi cele susţinute de către coaliţie în această regiune.

Damascul a făcut apel de mai multe ori la retragerea forţelor americane din această zonă a Siriei, aflată la întretăierea dintre Irak şi Iordania.

Statul Islamic deţine încă unele enclave şi celule pasive în deşert în Siria, îndeosebi în estul ţării, unde coaliţia continuă să-i urmărească pe jihadişti, fiind susţinută la sol de către o alianţă kurdo-arabă

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel