Siria. Combatanţi ai unei forţe antijihadiste, ucişi de Statul Islamic

Gruparea Stat Islamic
Gruparea Stat Islamic

Doisprezece luptători ai unei forţe kurdo-arabe, sprijinită de SUA, au fost ucişi duminică într-un atac al grupării jihadiste Statul Islamic în Siria, a anunţat Observatorul sirian pentru drepturile omului ( OSDO).

Un purtător de cuvânt al Forţelor Democrate Siriene (FDS), Mustefa Bali, a confirmat pentru agenţia franceză de presă atacul comis de Statul Islamic asupra FDS, dar a dezminţit pierderile comunicate de OSDO.

"Un jihadist al Statului Islamic la bordul unei maşini-capcană s-a aruncat în aer în apropiere de o poziţie a FDS" în provincia Deir Ezzor (est) lânga graniţa cu Irakul, a indicat Observatorul.

"A profitat de condiţiile meteorologice"

S-au înregistrat circa "12 morţi şi 20 de răniţi" în rândurile FDS în urma exploziei şi a confruntărilor care au avut loc "în localităţile Hajine şi Al-Bahra", prima fiind controlată de jihadişti, iar cea de-a două de FDS.

"Statul Islamic a profitat de condiţiile meteorologice nefavorabile", a adăugat directorul OSDO, Abdel Rahmane, evocând ploaia şi ceaţa, care "au împiedicat coaliţia antijihadistă să efectueze raiduri aeriene" în sprjinul FDS.

Potrivit OSDO, jihadişti au avansat în direcţia Al-Bahra, unde se află o bază restrânsă de "cadre FDS şi consilieri ai coaliţiei internaţionale".

Lovituri aeriene ale coaliţiei la Hajine

Cel puţin 14 civili au fost ucişi sâmbătă în urma loviturilor aeriene ale coaliţiei la Hajine şi alte două localităţi din apropiere, potrivit Observatorului. Nouă jihadişti au fost de asemenea ucişi în aceste raiduri.

FDS anunţase miercuri că îşi suspendă temporar ofensiva împotriva Statului Islamic în această regiune, după atacuri efectuate de armata turcă asupra poziţiilor unei miliţii kurde în nordul ţării.

De la 10 septembrie, data lansării de către FDS a ofensivei împotriva Statului Islamic în regiunea Hajine, au fost ucişi cel puţin 327 de combatanţi ai forţei kurdo-arabe şi 523 de jihadişti, potrivit OSDO.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel