Singurul producător de tancuri din Rusia - compania Uralvagonzavod și-a oprit activitatea din cauza lipsei de componente

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Statului Major al Forțelor Armate Ucrainei a declarat că din cauza problemelor privind furnizarea de componente către Rusia, activitatea întreprinderilor specializate în repararea tancurilor a fost momentan suspendată.

,,Potrivit informațiilor disponibile, din cauza lipsei componentelor, activitatea întreprinderilor Corporației Uralvagonzavod și a uzinei de tractoare Chelyabinsky a fost suspendată. Companiile menţionate sunt specializate în fabricarea și repararea tancurilor, precum și a altor vehicule blindate pentru nevoile forțelor armate ale Federației Ruse’’, se arată într-un scurt comunicat de presă postat pe pagina de Facebook a Statului Major al Forțelor Armate al Ucrainei.

De menționat că Uralvagonzavod este singura întreprindere rusă care realizează asamblarea în serie a tancurilor, atât pentru nevoile armatei ruse cât și pentru export. 

Potrivit analiştilor militari ai publicaţiei Defense Express, lipsa componentelor a cauzat probleme şi în ceea ce priveşte repararea vehiculelor blindate ale armatei ruse, aflate într-un proces de mentenanţa.

În ciuda încercărilor de a nu mai depinde de importurile de componente din alte state, dependența reală a complexului militar-industrial rus de componentele occidentale este catastrofală.

În special, întregul sistem de control al focului instalat pe tancurile rusești modernizate se bazează pe camere cu termoviziune de fabricaţie franceză, care au fost furnizate Rusiei prin Belarus pentru a evita sancțiunile economice impuse după 2014.

Sancțiunile occidentale vor avea un efect similar în cascadă asupra întregului complex militar-industrial al Rusiei. Adică nu este vorba doar de imposibilitatea de a produce arme fără componente din occident, apărută chiar la începutul anilor 2000, ci și de imposibilitatea reparațiilor curente ale echipamentelor și armelor fabricate anterior, spun analiştii militarii ai Defense Express.

Agenţia ucraineană de presă UNIAN aminteşte că, de la începutul agresiunii militare ruse asupra Ucrainei, Uniunea Europeană a interzis companiilor din statele membre orice tranzacții cu Rosneft, Gazprom Neft, Transneft, Rostec, Oboronprom, UAC, USC, Uralvagonzavod, Kamaz, Almaz-Antey, Sevmash și Sovcomflot.

De asemenea, „Uralvagonzavod” a intrat şi sub sancțiunile impuse Rusiei de Marea Britanie și Japonia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel