Singapore a recepționat a opta navă din clasa Independence Littoral Mission Vessel

Eduard Pascu |
Data publicării:

Pe 6 noiembrie, Forțele Armate Navale din Singapore au recepționat cea de-a opta și ultimul vas din clasa Independence Littoral Mission Vessel, transmite Jane. 

Nava, care a fost botezată RSS Fearless a ajuns la Baza Navală Tuas pe 5 noiembrie. Fearless face parte dintr-un contract semnat între divizia marină a ST Engineering și Ministerul Apărării din Singapore în 2013, iar nava a fost lansată la apă în ianuarie 2019. Nava de război este una dintre cele patru LMV-uri care poate transporta un elicopter pe puntea sa de zbor.

RSS Fearless are o lungime totală de 80 m, o lățime de 12 m și un pescaj de 3 m. Nava deplasează 1.250 de tone cu încărcătură completă și poate găzdui un echipaj format din 23 de militari, inclusiv cinci ofițeri.

Pentru propulsie nava are patru motoare MTU 20V 4000 M93 și poate atinge viteze maxime de peste 27 kt și are o autonomie de 6.482 km (3.548 n mile) la viteza de 15 kt.

Fiecare LMV este echipat cu un tun naval Super Rapid Oto Melara 76/62, două stații de arme Oto Melara Hitrole cu control de la distanță de calibru 12,7 mm (câte una fiecare pe parte) și cu un sistem de tunuri Rafael 25 mm Typhoon montat la pupa.

Vezi și: Japonia a lansat la apă submarinul Toryu (SS 512), primul din lume echipat cu baterii lithium-ion

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel