Sikorsky a proiectat pentru US Army un nou tip de rotor pentru elicoptere

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Compania Sikorsky a dezvăluit publicului prototipul unui rotor principal pentru elicoptere. Are mai puține piese și este mai ușor de întreținut, transmite Jane.

Sikorsky consideră că numărul mai mic de piese al rotorului în rotorul său coaxial S-97 pentru prototipul de elicopter Raider Light, în comparație cu cel al elicopterelor UH-60 Black Hawk vor avea ca rezultat costuri mai mici de achiziție și de întreținere.

Tim Malia, directorul Sikorsky Future Attack Reconnaissance Aircraft a declarat reporterilor, pe 19 februarie, că prototipul de rotor S-97 dezvoltat pentru US Army are aproximativ 225 de piese față de rotorul principal al Black Hawk, (460 de piese, aproximativ de două ori mai multe).

Echipamentul îndeplinește aceleași sarcini dar cu costuri de întreținere mai reduse.

S-97 încorporează cele mai noi tehnologii de zbor, de control și sisteme de management. Aceste tehnologii permit aeronavei să funcționeze la viteze mari, menținând în același timp calitățile de manipulare cu viteze mici și manevrabilitatea elicopterelor cu rotor convențional.

Vezi și: India cumpără 24 de elicoptere Sikorsky MH-60R 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel