Serviciile speciale din Polonia: Un cetăţean libanez, suspectat de pregătirea unor atentate

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Un cetăţean libanez a fost arestat joia trecută în Polonia, fiind suspectat de pregătirea unor atentate, a anunţat luni un purtător de cuvânt al ministrului care coordonează serviciile speciale, citat de AFP.

Potrivit lui Stanislaw Zaryn, libanezul - a cărui identitate nu a fost dezvăluită - intenţiona să creeze în Polonia şi în alte ţări din Uniunea Europeană o reţea cu scopul de a organiza atentate teroriste.

Suspectul reprezenta 'o ameninţare reală' pentru securitatea internă a statului şi a cetăţenilor, a declarat oficialul.

Bărbatul arestat avea legături de familie cu terorişti din cadrul Statului Islamic (SI) ucişi în luptele cu forţele coaliţiei internaţionale din Siria şi Irak, a arătat Zaryn. Pe durata şederii în Polonia, suspectul a comunicat prin internet cu structuri ale SI şi cu persoane legate de acest acest grup aflate în alte state europene. El a sprijinit financiar membri ai SI din Siria.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel