Serviciile secrete ucrainene spun că au spart serverele Ministerului rus al Apărării

Securitate cibernetică @Cyber
Securitate cibernetică @Cyber

Serviciul de Informații al Armatei Ucrainei (GUR/HUR) a anunțat pe Telegram o acțiune de succes a specialiștilor săi care au obținut acces la serverele Ministerului rus al Apărării. De acolo au colectat ”date despre comanda armatei ruse, ordine, rapoarte și directive”.

Specialiștii cibernetici ai Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei (GUR) au implementat o altă operațiune specială de succes împotriva Rusiei.

Potrivit GUR, pe baza acestor informații, serviciul special ucrainean deține acum o mulțime de documente oficiale secrete ale ministerului rus și poate stabili structura completă a ministerului rus al apărării.

„Serviciul de informații al Ucrainei are acum software de criptare și protecție a informațiilor folosit anterior de Ministerul rus al Apărării, precum și un stoc de documente oficiale secrete aparținând Ministerului de Război al Rusiei”, citează UPravda canalul de Telegram al GUR ucrainean.

Într-o primă fază, comunicatul arăta că documentele au fost obținute ca urmare a unui atac DDoS, ucrainenii reușind să obțină acces la serverele Ministerului Apărării din Federația Rusă. Ulterior, postarea de pe rețelele de socializare a fost editată, ștergându-se informațiile referitoare la atacul DDoS, scrie publicația citată. 

Printre informațiile captate de informații se numără ordine, rapoarte, directive și alte documente care au circulat între aproximativ 2.000 de unități structurale ale agenției ruse de aplicare a legii.

„Analiza datelor obținute a ajutat, de asemenea, la identificarea generalilor și a altor reprezentanți de seamă ai unităților structurale ale Ministerului rus al Apărării, precum și a adjuncților, asistenților și specialiștilor acestora - toți cei care au folosit software-ul de circulație electronică a documentelor numit Byrokrat”, a declarat GUR.

Un rol important în succesul atacului cibernetic ucrainean l-ar fi „jucat” ministrul adjunct al Apărării din Rusia, Timur Vadimovici, deoarece documentația sa oficială ar fi fost capturată.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel